Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Aktualności

Nowe przetwory w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

28 luty, 2019
Nowe przetwory w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

Jesteśmy zaszczyceni, że kolejne nasze przetwory zostały wpisane na listę Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze.

Przypomnijmy co to oznacza? Ponieważ jesteśmy związani z Mazowszem, chętnie wykorzystujemy surowce z naszego rejonu. Tak powstały wyjątkowe przetwory, które są wytworzone tylko i wyłącznie z mazowieckich składników. To znaczy, że wkładamy duży wysiłek w pozyskiwanie lokalnych, dobrych, sprawdzonych surowców, a to z kolei procentuje w postaci niepowtarzalnego smaku i jakości naszych produktów. 

Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich informuje, że decyzją Zarządu Województwa Mazowieckiego z dnia 27 grudnia 2018r.  wniosek o wpisanie do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze kolejnych produktów firmy ETERNO został rozpatrzony pozytywnie.

Tym samym kolejne przetwory ETERNO, które mogą być promowane logotypem Dziedzictwo Kulinarne Mazowsza:

mazowieckie powidła śliwkowe
powidła śliwkowe bez dodatku cukru
pigwa w syropie

Więcej informacji możesz znaleźć na stronie Mazovii oraz na stronie europejskiego przewodnika po regionalnych potrawach i tradycjach kulinarnych - Culinary Heritage .

Czujemy się zobowiązani i dołożymy wszelkich starań, żeby godnie reprezentować i przyczyniać się promowania wyjątkowej, regionalnej żywności Województwa Mazowieckiego.

Najnowsze przepisy
ETON MESS z borówkami i syropem z czarnej porzeczki
12 maj, 2019
Lemoniada malinowo - imbirowa
7 maj, 2019
Drobiowe szaszłyki z bakłażanem
30 kwiecień, 2019
Najnowsze aktualności
21
maj
Nagroda Orły Wprost 2019
Czytaj więcej
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej
25
marzec
Certyfikat EKO 2019
Czytaj więcej