Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Bananowe placuszki z kaszy jaglanej

29 czerwiec, 2017
Bananowe placuszki z kaszy jaglanej
ok. 30min.
Łatwe
śniadanie
4 osoby

Pyszne, zdrowe placuszki z kaszy jaglanej z bananami. Doskonałe na śniadanie i podwieczorek. Do podawania z konfiturami lub syropem klonowym.

Składniki
kasza jaglana - 100g
banany - 2szt.
jajka - 2szt.
mąka - 4 łyżki
olej rzepakowy - do smażenia
Masło bananowe ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Kaszę przepłukaj na sitku pod bieżącą wodą. Gotuj według przepisu na opakowaniu. Wystudź.

Banany obierz, pokrój w cienkie plasterki. Dokładnie rozgnieć przy pomocy widelca. Dodaj kaszę jaglaną, jajka i mąkę. Wszystkie składniki wymieszaj do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.

Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Placuszki bananowe smaż z każdej strony na złoty kolor.

Podawaj z masłem bananowym ETERNO.

Najnowsze przepisy
Kanapki z podmidorkami i bazylią we włoskim stylu
18 lipiec, 2017
Placki ziemniaczane z salsą paprykową
6 lipiec, 2017
Bananowe placuszki z kaszy jaglanej
29 czerwiec, 2017
Najnowsze aktualności
7
czerwiec
Chutney Gruszkowy wyróżniony
Czytaj więcej
31
maj
ETERNO na targach
Czytaj więcej
19
maj
Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Czytaj więcej