Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Biszkopciki z figą z makiem

28 marzec, 2017
Biszkopciki z figą z makiem
ok. 15 min.
Łatwe
Deser
4 osoby

Fajne, tradycyjne, okrągłe biszkopciki, do przełożenia Konfiturą Carską ETERNO lub do przygotowania spodu do sernika na zimno. Kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Idealne dla dzieci.

Składniki
mąka pszenna - 1 czubata łyżka
jajka - 3szt.
cukier - 80g
cukier wanilinowy - 3 łyżeczki
Konfitura carska figa z makiem ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Jajka zmiksuj z cukrem do białości. Do ubitych jajek wsyp mąkę i cukier wanilinowy, ponownie zmiksuj, aż powstanie dosyć gęsty krem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, zachowując odstępy.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170st. C i piecz, aż biszkopciki się zarumienią (ok. 10-12min.) Studź na kratce.

Podawaj z Konfiturą Carską Figa z Makiem ETERNO.

Najnowsze przepisy
Owoce pod kruszonką
11 listopad, 2019
Strasznie pyszny deser
30 październik, 2019
Jesienne ciasto z gruszkami
23 październik, 2019
Najnowsze aktualności
1
październik
Złoty Medal Targów
Czytaj więcej
19
wrzesień
Dożynki Prezydenckie Spała 2019
Czytaj więcej
6
wrzesień
Nowości EKO agrestowe
Czytaj więcej