Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Biszkopciki z figą z makiem

28 marzec, 2017
Biszkopciki z figą z makiem
ok. 15 min.
Łatwe
Deser
4 osoby

Fajne, tradycyjne, okrągłe biszkopciki, do przełożenia Konfiturą Carską ETERNO lub do przygotowania spodu do sernika na zimno. Kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Idealne dla dzieci.

Składniki
mąka pszenna - 1 czubata łyżka
jajka - 3szt.
cukier - 80g
cukier wanilinowy - 3 łyżeczki
Konfitura carska figa z makiem ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Jajka zmiksuj z cukrem do białości. Do ubitych jajek wsyp mąkę i cukier wanilinowy, ponownie zmiksuj, aż powstanie dosyć gęsty krem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, zachowując odstępy.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170st. C i piecz, aż biszkopciki się zarumienią (ok. 10-12min.) Studź na kratce.

Podawaj z Konfiturą Carską Figa z Makiem ETERNO.

Najnowsze przepisy
Aromatyczna kawa piernikowa
5 listopad, 2018
Letni jogurt z borówkami
31 lipiec, 2018
Lekkie i chrupiące gofry
6 lipiec, 2018
Najnowsze aktualności
21
wrzesień
Nagroda Polski Producent Żywności
Czytaj więcej
17
wrzesień
Jesienne spotkania
Czytaj więcej
11
maj
Polski Producent Żywności 2018
Czytaj więcej