Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Biszkopciki z figą z makiem

28 marzec, 2017
Biszkopciki z figą z makiem
ok. 15 min.
Łatwe
Deser
4 osoby

Fajne, tradycyjne, okrągłe biszkopciki, do przełożenia Konfiturą Carską ETERNO lub do przygotowania spodu do sernika na zimno. Kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Idealne dla dzieci.

Składniki
mąka pszenna - 1 czubata łyżka
jajka - 3szt.
cukier - 80g
cukier wanilinowy - 3 łyżeczki
Konfitura carska figa z makiem ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Jajka zmiksuj z cukrem do białości. Do ubitych jajek wsyp mąkę i cukier wanilinowy, ponownie zmiksuj, aż powstanie dosyć gęsty krem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, zachowując odstępy.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170st. C i piecz, aż biszkopciki się zarumienią (ok. 10-12min.) Studź na kratce.

Podawaj z Konfiturą Carską Figa z Makiem ETERNO.

Najnowsze przepisy
FIT mazurek wielkanocny
15 kwiecień, 2019
Wykwintna zupa chrzanowa
29 marzec, 2019
Tartaletki kokosowe z musem bananowym
21 marzec, 2019
Najnowsze aktualności
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej
25
marzec
Certyfikat EKO 2019
Czytaj więcej
28
luty
Nowe przetwory w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Czytaj więcej