Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Biszkopciki z figą z makiem

28 marzec, 2017
Biszkopciki z figą z makiem
ok. 15 min.
Łatwe
Deser
4 osoby

Fajne, tradycyjne, okrągłe biszkopciki, do przełożenia Konfiturą Carską ETERNO lub do przygotowania spodu do sernika na zimno. Kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Idealne dla dzieci.

Składniki
mąka pszenna - 1 czubata łyżka
jajka - 3szt.
cukier - 80g
cukier wanilinowy - 3 łyżeczki
Konfitura carska figa z makiem ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Jajka zmiksuj z cukrem do białości. Do ubitych jajek wsyp mąkę i cukier wanilinowy, ponownie zmiksuj, aż powstanie dosyć gęsty krem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, zachowując odstępy.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170st. C i piecz, aż biszkopciki się zarumienią (ok. 10-12min.) Studź na kratce.

Podawaj z Konfiturą Carską Figa z Makiem ETERNO.

Najnowsze przepisy
Orzeźwiający jogurt
20 czerwiec, 2019
Truskawella shake
14 czerwiec, 2019
Sama słodycz dla najmłodszych
31 maj, 2019
Najnowsze aktualności
21
maj
Nagroda Orły Wprost 2019
Czytaj więcej
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej
25
marzec
Certyfikat EKO 2019
Czytaj więcej