Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Ciasteczka Fornetti z Pigwą

15 listopad, 2019
Ciasteczka Fornetti z Pigwą
15 min + 15 min pieczenie
Łatwe
Deser
8 osób

Bardzo szybki deser i bardzo pyszny. Idealny do weekendowej herbatki czy zabrania do pracy do kawy.

Składniki

1 opakowanie XXL ciasta francuskiego

1 słoik Pigwy z imbirem w miodzie Eterno

cynamon

1 jajko

Sposób przygotowania

Rozwiń płat ciasta francuskiego i pokrój go za pomocą radełka na 30 kwadratów. Na środek każdego kwadratu nałóż pół łyżeczki Pigwy z imbirem w miodzie Eterno. Posyp kwadracik cynamonem. Złóż go następnie na pół i sklej jego brzegi widelcem.

Ułóż ciasteczka na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem, posmaruj je na wierzchu rozkłóconym jajkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni (termoobieg) na około 12 minut.

Piecz ciastka, aż pięknie się zarumienią. Jeśli lubisz ciastka dobrze wypieczone, możesz wydłużyć czas pieczenia maksymalnie do 15 minut.

Smacznego!

Wskazówki

Możesz użyć do tego przepisu inne konfitury Eterno. Polecamy zwłaszcza Powidła Śliwkowe i Konfiturę Carską Figa z Makiem.

Najnowsze przepisy
Zapiekane gruszki
27 listopad, 2019
Grzane wino
24 listopad, 2019
Ciasteczka Fornetti z Pigwą
15 listopad, 2019
Najnowsze aktualności
1
październik
Złoty Medal Targów
Czytaj więcej
19
wrzesień
Dożynki Prezydenckie Spała 2019
Czytaj więcej
6
wrzesień
Nowości EKO agrestowe
Czytaj więcej