Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Domowa pizza z tuńczykiem i serem feta

2 styczeń, 2018
Domowa pizza z tuńczykiem i serem feta
ok. 150 min.
 średnie
Obiad
2 osoby

Domowa, smaczna pizza z pikantną salsą paprykową, która doskonale współgra ze słonawym tuńczykiem i serem feta. Dla przełamania smaku dodaliśmy świeżego pomidora. Spróbujcie naszego pomysłu na obiad.

Składniki
świeże drożdże - 30g
mąka pszenna - 400g
szczypta soli
cukier - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
woda - 200ml
Ognista salsa paprykowa ETERNO - 1 słoiczek
tarta żółta mozzarella - 200g
tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
pomidor - 1szt.
ser typu feta - 100g
Sposób przygotowania

Wymieszaj składniki ciasta, dokładnie wyrabiaj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Jeśli masz maszynę do pieczenia chleba, możesz jej użyć do wyrobienia ciasta. Jeśli nie, ciasto przykryj i odłóż na ok. 1,5h w ciepłe miejsce.

Po tym czasie ciasto rozwałkuj na okrągły placek. Przełóż na blachę do pieczenia. Posmaruj salsą paprykową, posyp serem i ułóż ulubione dodatki.

Ciasto piecz przez ok. 20min. w piekarniku nagrzanym do 200st.C.

Najnowsze przepisy
Letni jogurt z borówkami
31 lipiec, 2018
Lekkie i chrupiące gofry
6 lipiec, 2018
Domowe lody z malinami
26 czerwiec, 2018
Najnowsze aktualności
21
wrzesień
Nagroda Polski Producent Żywności
Czytaj więcej
17
wrzesień
Jesienne spotkania
Czytaj więcej
11
maj
Polski Producent Żywności 2018
Czytaj więcej