Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Domowe musli

30 sierpień, 2019
Domowe musli
45 minut
Łatwe
Śniadanie
1 osoba + zapas

Przygotuj domowe musli, aby mieć zapas na dłuższy czas i nie głowić się każdego ranka co zjeść. Dzięki temu rozpoczniesz każdy dzień zdrowym, pożywnym śniadaniem.

Składniki

200 gramów płatków owsianych

250 gramów gramów ulubionych suszonych owoców

150 gramów ulubionych orzechów łuskanych

50 gramów pestek słonecznika

50 gramów pestek dyni

50 gramów wiórków kokosowych

1 łyżka stołowa cynamonu (można pominąć)

3 łyżki stołowe oliwy

4 łyżki stołowe miodu

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.

Pokrój suszone owoce i odstaw. Do miski wsyp wszystkie wymienione w przepisie składniki, oprócz suszonych owoców. Polej miodem i oliwą, wymieszaj całość dokładnie.

Wysyp mieszankę na blaszkę, równomiernie rozprowadź.

Wstaw mieszankę do piekarnika na 30 minut, co 5 minut mieszaj musli drewnianą łyżką. Całość powinna mieć piękny, złoty kolor.

Po upieczeniu dodaj do mieszanki suszone owoce, odstaw całość do wystudzenia.

Musli przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku.

Nasza propozycja podania:
Podaj domowe musli z naturalnym jogurtem i kwaśnymi owocami (np. porzeczką).
Polej całość naszym syropem z czarnego bzu.

Smacznego!

Wskazówki

Wypróbuj ten przepis z innymi syropami ETERNO.

Najnowsze przepisy
Domowe musli
30 sierpień, 2019
Sałatka z burakiem i chipsem parmezanowym
22 sierpień, 2019
Muffiny Brownie z batatów
16 sierpień, 2019
Najnowsze aktualności
6
wrzesień
Nowości EKO agrestowe
Czytaj więcej
28
sierpień
Lista Produktów Tradycyjnych
Czytaj więcej
8
sierpień
Karmelizowana cebulka w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Czytaj więcej