Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Domowe musli

30 sierpień, 2019
Domowe musli
45 minut
Łatwe
Śniadanie
1 osoba + zapas

Przygotuj domowe musli, aby mieć zapas na dłuższy czas i nie głowić się każdego ranka co zjeść. Dzięki temu rozpoczniesz każdy dzień zdrowym, pożywnym śniadaniem.

Składniki

200 gramów płatków owsianych

250 gramów gramów ulubionych suszonych owoców

150 gramów ulubionych orzechów łuskanych

50 gramów pestek słonecznika

50 gramów pestek dyni

50 gramów wiórków kokosowych

1 łyżka stołowa cynamonu (można pominąć)

3 łyżki stołowe oliwy

4 łyżki stołowe miodu

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.

Pokrój suszone owoce i odstaw. Do miski wsyp wszystkie wymienione w przepisie składniki, oprócz suszonych owoców. Polej miodem i oliwą, wymieszaj całość dokładnie.

Wysyp mieszankę na blaszkę, równomiernie rozprowadź.

Wstaw mieszankę do piekarnika na 30 minut, co 5 minut mieszaj musli drewnianą łyżką. Całość powinna mieć piękny, złoty kolor.

Po upieczeniu dodaj do mieszanki suszone owoce, odstaw całość do wystudzenia.

Musli przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku.

Nasza propozycja podania:
Podaj domowe musli z naturalnym jogurtem i kwaśnymi owocami (np. porzeczką).
Polej całość naszym syropem z czarnego bzu.

Smacznego!

Wskazówki

Wypróbuj ten przepis z innymi syropami ETERNO.

Najnowsze przepisy
Piwny grzaniec
11 październik, 2019
PUMPKIN LATTE czyli kawa dyniowa
9 październik, 2019
Domowe musli
30 sierpień, 2019
Najnowsze aktualności
1
październik
Złoty Medal Targów
Czytaj więcej
19
wrzesień
Dożynki Prezydenckie Spała 2019
Czytaj więcej
6
wrzesień
Nowości EKO agrestowe
Czytaj więcej