Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Drobiowe szaszłyki z bakłażanem

30 kwiecień, 2019
Drobiowe szaszłyki z bakłażanem
ok. 45 min.
Łatwe
Obiad
2 osoby

Szukasz inspiracji ma majówkowego grilla? Drobiowe szaszłyki z bakłażanem na grillu to lekkie, pyszne i szybkie danie!

Składniki
1 filet z piersi kurczaka
Ognista Salsa Paprykowa - 1 słoiczek
1 bakłażan
1 łyżeczka soku z cytryny
Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, bazylia, oregano.
Sposób przygotowania
Przyprawy wymieszać. Mięso i bakłażana umyć oraz pokroić w kostkę, przełożyć do miski, skropić cytryną i zasypać mieszanką przypraw. Całość pozostawić na ok. 30 min.

Następnie nadziewaj na przemian mięso i bakłażana na szaszłykowe patyczki.

Piec na grillu ok. 15–20 min. Podawać z Ognistą Salsą Paprykową!

Smacznego!
Wskazówki

Możesz do szaszłyków podać pieczone ziemniaki, ryż lub pieczywo.

Możesz wykorzystać różne przekąski ETERNO.

Najnowsze przepisy
ETON MESS z borówkami i syropem z czarnej porzeczki
12 maj, 2019
Lemoniada malinowo - imbirowa
7 maj, 2019
Drobiowe szaszłyki z bakłażanem
30 kwiecień, 2019
Najnowsze aktualności
21
maj
Nagroda Orły Wprost 2019
Czytaj więcej
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej
25
marzec
Certyfikat EKO 2019
Czytaj więcej