Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Drobiowe szaszłyki z bakłażanem

30 kwiecień, 2019
Drobiowe szaszłyki z bakłażanem
ok. 45 min.
Łatwe
Obiad
2 osoby

Szukasz inspiracji ma majówkowego grilla? Drobiowe szaszłyki z bakłażanem na grillu to lekkie, pyszne i szybkie danie!

Składniki
1 filet z piersi kurczaka
Ognista Salsa Paprykowa - 1 słoiczek
1 bakłażan
1 łyżeczka soku z cytryny
Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, bazylia, oregano.
Sposób przygotowania
Przyprawy wymieszać. Mięso i bakłażana umyć oraz pokroić w kostkę, przełożyć do miski, skropić cytryną i zasypać mieszanką przypraw. Całość pozostawić na ok. 30 min.

Następnie nadziewaj na przemian mięso i bakłażana na szaszłykowe patyczki.

Piec na grillu ok. 15–20 min. Podawać z Ognistą Salsą Paprykową!

Smacznego!
Wskazówki

Możesz do szaszłyków podać pieczone ziemniaki, ryż lub pieczywo.

Możesz wykorzystać różne przekąski ETERNO.

Najnowsze przepisy
Piwny grzaniec
11 październik, 2019
PUMPKIN LATTE czyli kawa dyniowa
9 październik, 2019
Domowe musli
30 sierpień, 2019
Najnowsze aktualności
1
październik
Złoty Medal Targów
Czytaj więcej
19
wrzesień
Dożynki Prezydenckie Spała 2019
Czytaj więcej
6
wrzesień
Nowości EKO agrestowe
Czytaj więcej