Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Grzane piwo z cytryną i imbirem

7 luty, 2016
Grzane piwo z cytryną i imbirem
ok. 10min.
Łatwe
Napój
2 osoby

Intensywnie rozgrzewające piwo z imbirem i orzeźwiającą cytryną. Umilacz zimowych, chłodnych wieczorów z kocem i książką.

Składniki
piwo pszeniczne - 1l
Cytrynki z imbirem ETERNO - 1 słoiczek
kora cymanonu
Syrop Malina z Miodem ETERNO- do smaku
Sposób przygotowania

Piwo wlej do garnuszka, wrzuć korę cynamonu. Podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia. Do wysokich szklanek wrzuć po kilka plasterków cytrynek ze słoiczka, dolej gęstego syropu imbirowego i odrobinę syropu malinowego. Dopełnij grzanym piwem. Pij na gorąco.

Najnowsze przepisy
Jogurt z pigwą i malinami
21 czerwiec, 2017
Mini pizze na spodzie z cukinii
13 czerwiec, 2017
Jogurt z granolą i malinami
8 czerwiec, 2017
Najnowsze aktualności
7
czerwiec
Chutney Gruszkowy wyróżniony
Czytaj więcej
31
maj
ETERNO na targach
Czytaj więcej
19
maj
Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Czytaj więcej