Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Mini pizze na spodzie z cukinii

13 czerwiec, 2017
Mini pizze na spodzie z cukinii
ok. 30min.
Łatwe
Obiad
2 osoby

Zdrowa wersja mini pizzy, smaczna zarówno na zimno, jak i na gorąco. Pieczone plastry cukinii z salsą paprykową i parmezanem. Mini pizze mogą stanowić imprezową przekąskę lub dodatek do głównego dania obiadowego.

Składniki
cukinia - 1 średniej wielkości
parmezan - 100g
sól, pieprz
Salsa paprykowa ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Cukinię pokrój w plastry, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plasterek oprósz delikatnie solą i pieprzem.

Na każdy plasterek nałóż łyżeczkę salsy paprykowej ETERNO. Posyp startym parmezanem.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180st.C przez ok. 20min aż ser się rozpuści, a cukinia zmięknie.

Najnowsze przepisy
Domowe musli
30 sierpień, 2019
Sałatka z burakiem i chipsem parmezanowym
22 sierpień, 2019
Muffiny Brownie z batatów
16 sierpień, 2019
Najnowsze aktualności
6
wrzesień
Nowości EKO agrestowe
Czytaj więcej
28
sierpień
Lista Produktów Tradycyjnych
Czytaj więcej
8
sierpień
Karmelizowana cebulka w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Czytaj więcej