Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Muffiny Brownie z batatów

16 sierpień, 2019
Muffiny Brownie z batatów
20 min
Łatwe
Deser
12 osób 

Cudowne muffinki o wyrazistym czekoladowym smaku z dodatkiem wiśni. 

Składniki

1/2 szklanki pure z batatów

1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 

1/3 szklanki kakao

1/3 szklanki oleju ryżowego 

1/2 szklanki cukru brązowego

100 gramów gorzkiej czekolady

1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

1/2 łyżeczka soli

1/3 szklanka wrzątku

1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 

1 słoik Wiśni z rumem ETERNO 

Sposób przygotowania

Nagrzej piekarnik do 170 stopni.

W misce wymieszaj puree z batatów, kakao, 3/4 posiekanej czekolady, kawę oraz sól.

Do masy wlej następnie wrzątek i mieszaj, aż do rozpuszczenia czekolady. Dodaj cukier i olej i wymieszaj wszystko ponownie.

Kolejno dodaj mąkę oraz sodę, wymieszaj całość dokładnie.

Wsyp do miski kawałki posiekanej czekolady.

Na koniec odcedź wiśnie ze słoika, wsyp do ciasta i delikatnie zamieszaj.

Gotową masę wyłóż do 12 papilotek. Piecz 20 minut.

Smacznego!

Wskazówki

Wypróbuj ten przepis z innymi owocami w syropie, zwłaszcza polecamy maliny w syropie ETERNO.
Piecz muffinki w standardowej formie na 12 sztuk.

Najnowsze przepisy
Domowe musli
30 sierpień, 2019
Sałatka z burakiem i chipsem parmezanowym
22 sierpień, 2019
Muffiny Brownie z batatów
16 sierpień, 2019
Najnowsze aktualności
6
wrzesień
Nowości EKO agrestowe
Czytaj więcej
28
sierpień
Lista Produktów Tradycyjnych
Czytaj więcej
8
sierpień
Karmelizowana cebulka w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Czytaj więcej