Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Mus czekoladowy z malinami w syropie

12 sierpień, 2019
Mus czekoladowy z malinami w syropie
20 min + 30 min w lodówce
Łatwe
Deser
3 osoby

Letni deser, który zachwyci Ciebie i Twoich gości.

Składniki

200 gramów śmietanki 30%

100 gramów gorzkiej czekolady

100 gramów serka mascarpone

1 słoik Malin w syropie ETERNO

kilka świeżych malin

listki świeżej mięty

Sposób przygotowania

Połowę śmietany wlej do rondelka i podgrzej, następnie dodaj do niej połamaną na kostki czekoladę i mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Odstaw w chłodne miejsce.

Pozostałą śmietankę ubij wraz z mascarpone, na koniec ubijania dodaj schłodzoną wcześniej śmietankę z czekoladą. Mieszaj tylko do połączenia się składników.

Wyłóż mus do pucharków, na nim Maliny w syropie Eterno.

Posyp całość startą czekoladą.

Deser możesz przyozdobić świeżymi malinami oraz miętą.

Gotowe desery wstaw do lodówki na około 30 minut.

Smacznego!

Wskazówki

Wypróbuj ten przepis z innymi owocami ETERNO, zwłaszcza polecamy Wiśnie w syropie.
Najlepiej jak deser jest mocno schłodzony.

Najnowsze przepisy
Sałatka z burakiem i chipsem parmezanowym
22 sierpień, 2019
Muffiny Brownie z batatów
16 sierpień, 2019
Mus czekoladowy z malinami w syropie
12 sierpień, 2019
Najnowsze aktualności
8
sierpień
Karmelizowana cebulka w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Czytaj więcej
21
maj
Nagroda Orły Wprost 2019
Czytaj więcej
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej