Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Omlety owsiane z masłem bananowym

20 wrzesień, 2016
Omlety owsiane z masłem bananowym
ok. 30min.
Łatwe
śniadanie
2 osoby

Cudowne, mięciutkie i puszyste zarazem, omlety z płatków owsianych i masła orzechowego. Z kawałkami czekolady w środku i masłem bananowym na zewnątrz będą cudowną słodkością na jesienny poranek.

Składniki
dojarzałe banany - 2szt.
kremowe masło orzechowe - 2 łyżki
płatki owsiane błyskawiczne - 120g
jajka - 3szt.
szczypta soli
czekolada gorzka pokrojona w drobną kostkę - 50g
masło bananowe ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

W misce rozgnieć obrane banany na puree. Dodaj jajka, masło orzechowe, platki owsiane, kawałki czekolady i sól. Mieszaj, aż powstanie gęste, ale lejące ciasto.

Rozgrzej patelnię posmarowaną odrobiną oleju. Smaż omlety z dwóch stron na złoty kolor.

Podawaj na gorąco, z masłem bananowym i ulubionymi owocami.

Najnowsze przepisy
ETON MESS z borówkami i syropem z czarnej porzeczki
12 maj, 2019
Lemoniada malinowo - imbirowa
7 maj, 2019
Drobiowe szaszłyki z bakłażanem
30 kwiecień, 2019
Najnowsze aktualności
21
maj
Nagroda Orły Wprost 2019
Czytaj więcej
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej
25
marzec
Certyfikat EKO 2019
Czytaj więcej