Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Omlety z wiśniami w syropie

26 maj, 2016
Omlety z wiśniami w syropie
ok. 20 min.
 Łatwe
Śniadanie
2 osoby

Idealne na śniadanie, podwieczorek, albo jako przekąska, kiedy masz ochotę na coś pysznego. Słodziutkie omleciki z ulubionymi dodatkami. Spróbujcie koniecznie z wiśniami w syropie.

Składniki
jajka - 2
mąka pszenna - 2 łyżki
cukier - 1 łyżka
masło klarowane - do smażenia
Wiśnie z rumem ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Ubij pianę z białek. Żółtka wymieszaj z mąką i cukrem na gładką masę, delikatnie połącz z ubitą pianą. Rozgrzej patelnię, dodaj masło, żeby się rozpuściło i zmniejsz temperaturę palnika. Nakładaj łyżką ciasto na patelnię, wyrównaj, żeby powstały równe, okrągłe omleciki. Smaż z dwóch stron, powoli, aż się zarumienią.

Podawaj na ciepło, z wiśniami w syropie.

Najnowsze przepisy
Sałatka z burakiem i chipsem parmezanowym
22 sierpień, 2019
Muffiny Brownie z batatów
16 sierpień, 2019
Mus czekoladowy z malinami w syropie
12 sierpień, 2019
Najnowsze aktualności
8
sierpień
Karmelizowana cebulka w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Czytaj więcej
21
maj
Nagroda Orły Wprost 2019
Czytaj więcej
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej