Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Pizza z salsą paprykową

20 luty, 2016
Pizza z salsą paprykową
ok. 150 min.
 średnie
Obiad
2 osoby

Pyszna pizza na puszystym, ale niezbyt grubym spodzie z salsą paprykową, która dodaje niezwykłego charakteru i ulubionymi dodatkami. Smaczny obiad, przekąska, czy kolacja. Dobra na gorąco i na zimno, cudowna odpiekana w piekarniku.

Składniki
świeże drożdże - 30g
mąka pszenna - 400g
szczypta soli
cukier - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
woda - 200ml
salsa paprykowa ETERNO - 1 słoiczek
tarta żółta mozzarella - 200g
szynka, pieczarki, papryka, cebula
Sposób przygotowania

Wymieszaj składniki ciasta, dokładnie wyrabiaj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Jeśli masz maszynę do pieczenia chleba, możesz jej użyć do wyrobienia ciasta. Jeśli nie, ciasto przykryj i odłóż na ok. 1,5h w ciepłe miejsce.

Po tym czasie ciasto rozwałkuj na okrągły placek. Przełóż na blachę do pieczenia. Posmaruj salsą paprykową, posyp serem i ułóż ulubione dodatki.

Ciasto piecz przez ok. 20min. w piekarniku nagrzanym do 200st.C.

Najnowsze przepisy
Letnia tarta limonkowa
18 lipiec, 2019
Lody pirata
8 lipiec, 2019
Zielone orzeźwienie
29 czerwiec, 2019
Najnowsze aktualności
21
maj
Nagroda Orły Wprost 2019
Czytaj więcej
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej
25
marzec
Certyfikat EKO 2019
Czytaj więcej