Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Pizza z salsą paprykową

20 luty, 2016
Pizza z salsą paprykową
ok. 150 min.
 średnie
Obiad
2 osoby

Pyszna pizza na puszystym, ale niezbyt grubym spodzie z salsą paprykową, która dodaje niezwykłego charakteru i ulubionymi dodatkami. Smaczny obiad, przekąska, czy kolacja. Dobra na gorąco i na zimno, cudowna odpiekana w piekarniku.

Składniki
świeże drożdże - 30g
mąka pszenna - 400g
szczypta soli
cukier - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
woda - 200ml
salsa paprykowa ETERNO - 1 słoiczek
tarta żółta mozzarella - 200g
szynka, pieczarki, papryka, cebula
Sposób przygotowania

Wymieszaj składniki ciasta, dokładnie wyrabiaj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Jeśli masz maszynę do pieczenia chleba, możesz jej użyć do wyrobienia ciasta. Jeśli nie, ciasto przykryj i odłóż na ok. 1,5h w ciepłe miejsce.

Po tym czasie ciasto rozwałkuj na okrągły placek. Przełóż na blachę do pieczenia. Posmaruj salsą paprykową, posyp serem i ułóż ulubione dodatki.

Ciasto piecz przez ok. 20min. w piekarniku nagrzanym do 200st.C.

Najnowsze przepisy
Herbata z syropem pigwowym
27 styczeń, 2020
Czarna kawa
10 styczeń, 2020
Karnawałowy koktajl
3 styczeń, 2020
Najnowsze aktualności
17
marzec
Aktualny certyfikat EKO
Czytaj więcej
6
marzec
Nowy wizerunek ETERNO
Czytaj więcej
26
luty
Premiera logo ETERNO
Czytaj więcej