Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Pizza z salsą paprykową

20 luty, 2016
Pizza z salsą paprykową
ok. 150 min.
 średnie
Obiad
2 osoby

Pyszna pizza na puszystym, ale niezbyt grubym spodzie z salsą paprykową, która dodaje niezwykłego charakteru i ulubionymi dodatkami. Smaczny obiad, przekąska, czy kolacja. Dobra na gorąco i na zimno, cudowna odpiekana w piekarniku.

Składniki
świeże drożdże - 30g
mąka pszenna - 400g
szczypta soli
cukier - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
woda - 200ml
salsa paprykowa ETERNO - 1 słoiczek
tarta żółta mozzarella - 200g
szynka, pieczarki, papryka, cebula
Sposób przygotowania

Wymieszaj składniki ciasta, dokładnie wyrabiaj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Jeśli masz maszynę do pieczenia chleba, możesz jej użyć do wyrobienia ciasta. Jeśli nie, ciasto przykryj i odłóż na ok. 1,5h w ciepłe miejsce.

Po tym czasie ciasto rozwałkuj na okrągły placek. Przełóż na blachę do pieczenia. Posmaruj salsą paprykową, posyp serem i ułóż ulubione dodatki.

Ciasto piecz przez ok. 20min. w piekarniku nagrzanym do 200st.C.

Najnowsze przepisy
Tartaletki kokosowe z musem bananowym
21 marzec, 2019
Sałatka z serem blue i chutney'em gruszkowym
16 marzec, 2019
Camembert na ciepło
7 marzec, 2019
Najnowsze aktualności
28
luty
Nowe przetwory w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Czytaj więcej
21
wrzesień
Nagroda Polski Producent Żywności
Czytaj więcej
17
wrzesień
Jesienne spotkania
Czytaj więcej