Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Placki bananowo-kokosowe

7 listopad, 2016
Placki bananowo-kokosowe
ok. 30min.
Łatwe
śniadanie
4 osoby

Bezglutenowe placki kokosowe bez cukru na pyszne śniadanie lub podwieczorek. Są bardzo delikatne, dlatego trzeba uważać, żeby nie rozpadły się podczas smażenia. Mocno kokosowe, fajnie komponują się z konfiturą carską ETERNO.

Składniki
dojarzałe banany - 3szt.
jajka - 6szt.
mąka kokosowa - 1/3 szklanki
2 szczypty soli
olej kokosowy - do smażenia
Konfitura carska figa z makiem ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.

Rozgrzej patelnię, smaż z obu stron na złoty kolor na oleju kokosowym, łyżką wykładaj masę na patelnię. Trzeba bardzo uważać, ponieważ ciasto jest bardzo kruche.

Podawaj polane syropem klonowym i posmarowane Konfiturą Figa z Makiem.

Możesz użyć również innych konfitur, powideł śliwkowych lub masła bananowego albo wybierz jeden ze smaków syropów ETERNO.

Najnowsze przepisy
Aromatyczna kawa piernikowa
5 listopad, 2018
Letni jogurt z borówkami
31 lipiec, 2018
Lekkie i chrupiące gofry
6 lipiec, 2018
Najnowsze aktualności
21
wrzesień
Nagroda Polski Producent Żywności
Czytaj więcej
17
wrzesień
Jesienne spotkania
Czytaj więcej
11
maj
Polski Producent Żywności 2018
Czytaj więcej