Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Placki bananowo-kokosowe

7 listopad, 2016
Placki bananowo-kokosowe
ok. 30min.
Łatwe
śniadanie
4 osoby

Bezglutenowe placki kokosowe bez cukru na pyszne śniadanie lub podwieczorek. Są bardzo delikatne, dlatego trzeba uważać, żeby nie rozpadły się podczas smażenia. Mocno kokosowe, fajnie komponują się z konfiturą carską ETERNO.

Składniki
dojarzałe banany - 3szt.
jajka - 6szt.
mąka kokosowa - 1/3 szklanki
2 szczypty soli
olej kokosowy - do smażenia
Konfitura carska figa z makiem ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.

Rozgrzej patelnię, smaż z obu stron na złoty kolor na oleju kokosowym, łyżką wykładaj masę na patelnię. Trzeba bardzo uważać, ponieważ ciasto jest bardzo kruche.

Podawaj polane syropem klonowym i posmarowane Konfiturą Figa z Makiem.

Możesz użyć również innych konfitur, powideł śliwkowych lub masła bananowego albo wybierz jeden ze smaków syropów ETERNO.

Najnowsze przepisy
Orzeźwiający jogurt
20 czerwiec, 2019
Truskawella shake
14 czerwiec, 2019
Sama słodycz dla najmłodszych
31 maj, 2019
Najnowsze aktualności
21
maj
Nagroda Orły Wprost 2019
Czytaj więcej
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej
25
marzec
Certyfikat EKO 2019
Czytaj więcej