Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Placki owsiano-bananowe

11 czerwiec, 2018
Placki owsiano-bananowe
ok. 60 min.
Bardzo łatwe
Deser
3 osoby

Świetnie sprawdzają się w letnie dni, bo wychodzą bardzo lekkie i mają delikatny bananowy smak.

Składniki
Twaróg chudy - 250 g
Płatki owsiane - 100 g
Mus bananowy- 1 słoiczek
Miód - 1 łyżka
Sok z cytryny - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania

1. Twaróg połączyć z płatkami, dodać sok z cytryny i miód. Masę dobrze wymieszać żeby była jednolita.
2. Pozostawić na 30-40 minut.
3. Po tym czasie dodać cały słoiczek musu bananowego i dobrze wymieszać. 
4. Łyżką formować placki na blaszce (wyjdzie około 15 sztuk) wyłożonej papierem do pieczenia. 
5. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30 minut. 

Wskazówki

Można podawać z różnymi dodatkami - z owocami, jogurtem albo konfiturami ETERNO.

Najnowsze przepisy
FIT mazurek wielkanocny
15 kwiecień, 2019
Wykwintna zupa chrzanowa
29 marzec, 2019
Tartaletki kokosowe z musem bananowym
21 marzec, 2019
Najnowsze aktualności
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej
25
marzec
Certyfikat EKO 2019
Czytaj więcej
28
luty
Nowe przetwory w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Czytaj więcej