Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Polski Producent Żywności

4 wrzesień, 2016
Polski Producent Żywności

Dnia 4 września 2016 roku odebraliśmy z rąk Marszałka Województwa Mazowieckiego nagrodę Polski Producent Żywności za Salsę Paprykową.

Uroczyste wręczenie nagrody miało miejsce w Otwocku podczas Dożynek Województwa Mazowieckiego. Nagrodę wręczył Marszałek Województwa Mazowieckiego Pan Adam Struzik. Salsa Paprykowa została wyłoniona spośród produktów polskich producentów żywności z województwa mazowieckiego oznaczających się najwyższą jakością. Jesteśmy dumni, że smak sosu paprykowego pochodzącego z rodzinnych przepisów, został doceniony i wyróżniony w tak podniosłej inicjatywie.

Inicjatywa Pozytywistyczna Polski Producent Żywności ma na celu wyłonienie producentów dobrej, cenionej przez klientów żywności pochodzącej od rodzimych producentów, którzy nie są przemysłowymi korporacjami.

Zdobycie nagrody Polski Producent Żywności na etapie wojewódzkim pozwala nam na wzięcie udziału w inicjatywie na szczeblu ogólnokrajowym.

Salsa Paprykowa to warzywny sos, który powstaje według tradycyjnych i unikalnych receptur, towarzyszących rodzinie od pokoleń i surowców oraz ich odmian związanych nieodłącznie z Mazowszem. Głównym składnikiem jest papryka przytycka, a odmiana ta jest wpisana w listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Dzięki starannie dobranym składnikom, zastosowanym przyprawom i domowej recepturze uzyskaliśmy niepowtarzalną kompozycję smakową, która cieszy się powodzeniem wśród naszych klientów i jest doceniana przez niezależne urzędy.

Informacja prasowa - XVIII Dożynki Województwa Mazowieckiego za nami

Zapraszamy do naszego sklepu internetowego, tu znajdziesz więcej informacji o Salsie Paprykowej.



Najnowsze przepisy
Domowe musli
30 sierpień, 2019
Sałatka z burakiem i chipsem parmezanowym
22 sierpień, 2019
Muffiny Brownie z batatów
16 sierpień, 2019
Najnowsze aktualności
6
wrzesień
Nowości EKO agrestowe
Czytaj więcej
28
sierpień
Lista Produktów Tradycyjnych
Czytaj więcej
8
sierpień
Karmelizowana cebulka w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Czytaj więcej