Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Racuchy bez drożdży

15 czerwiec, 2016
Racuchy bez drożdży
ok. 1h
Łatwe
Deser
4 osoby

Cudownie chrupiące na zewnątrz i delikatnie miękkie w środku racuchy, przygotowane bez dodatku drożdży. Najlepiej smakują polane syropem malinowym z imbirem. Doskonałe na śniadanie, podwieczorek i kolację. Ciężko się od nich oderwać, wciągają!

Składniki
maślanka - 250ml
cukier puder - 50g
jajka - 2szt.
mąka - 250g
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
rozpuszczone masło - 50g
syrop malina z imbirem ETERNO
syrop malina z miodem ETERNO
olej rzepakowy - do smażenia
Sposób przygotowania

Do miski wsyp mąkę, sodę, cukier, dodaj jaja, masło i maślankę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Łyżką lub chochelką nakładaj porcję ciasta, smaż 1-2 minuty z każdej strony.

Gotowe placki układaj jeden na drugim i polej obficie syropem.

Najnowsze przepisy
ETON MESS z borówkami i syropem z czarnej porzeczki
12 maj, 2019
Lemoniada malinowo - imbirowa
7 maj, 2019
Drobiowe szaszłyki z bakłażanem
30 kwiecień, 2019
Najnowsze aktualności
21
maj
Nagroda Orły Wprost 2019
Czytaj więcej
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej
25
marzec
Certyfikat EKO 2019
Czytaj więcej