Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Rogaliki z ciasta francuskiego z konfiturą

19 kwiecień, 2016
Rogaliki z ciasta francuskiego z konfiturą
ok. 30min.
Łatwe
Deser
4 osoby

Kruchutkie, delikatnie słodkie rożki z ciasta francuskiego z konfiturą Figa z Makiem. Pyszne i proste. Do przygotowania w kilka minut, gdy najdzie ochota na coś słodkiego.

Składniki
ciasto francuskie - 1 płat
mąka pszenna - do podsypania
konfitura carska figa z makiem ETERNO- 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Ciasto delikatnie rozwałkowujemy, podsypując mąką w razie potrzeby. Kroimy na trójkąty. Na każdym z nich układamy po łyżeczce konfitury. Zwijamy, tworząc rogaliki. Pieczemy przez ok. 20min. w piekarniku nagrzanym do 180st.C

Najnowsze przepisy
Sałatka z burakiem i chipsem parmezanowym
22 sierpień, 2019
Muffiny Brownie z batatów
16 sierpień, 2019
Mus czekoladowy z malinami w syropie
12 sierpień, 2019
Najnowsze aktualności
8
sierpień
Karmelizowana cebulka w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Czytaj więcej
21
maj
Nagroda Orły Wprost 2019
Czytaj więcej
26
marzec
Sielskie Smaki w kwietniu
Czytaj więcej