Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Tortilla z Salsą Paprykową

7 marzec, 2018
Tortilla z Salsą Paprykową
ok. 30min.
Łatwe
Przekąska
4 osoby

Bardzo szybka przekąska, którą możesz dowolnie modyfikować dodając różne sałaty czy sosy. Jeśli dbasz o linię to będzie idealnym rozwiązaniem na danie obiadowe.

Składniki
Tortilla - gotowe placki - 4 szt.
Ognista salsa paprykowa - jako dodatek do smarowania
Pierś kurczaka
Suszone pomidory w oleju
Rukola - 1 opakowanie
Olej rzepakowy do smażenia, przyprawy do kurczaka: sól, pieprz, papryka słodka, odrobina cytryny, czosnek

Sposób przygotowania
Godzinę wcześniej (a nawet 1 dzień) zamarynuj pokrojonego w kostkę kurczaka - dopraw solą i pieprzem, słodką papryką,  ewentualnie dodaj swoje ulubione przyprawy, np. mieszankę włoską, wciśnij czosnek, dolej odrobinę oleju i skrop cytryną, wymieszaj porządnie, żeby przyprawy oblepiły każdy kawałek. Odstaw do lodówki. W międzyczasie naszykuj dodatki - umyj i osusz rukolę, odsącz i pokrój w paski pomidory.
Usmaż kurczaka, wyłóż na placki tortilli rukolę, pomidory, kawałki kurczaka, polej salsą i zwiń placek.

Wskazówki

Możesz wykorzystać inne sałaty lub drobno poszatkowana białą kapustę. Możesz dodatkowo dodać sosu tzatziki.

Możesz wykorzystać różne smaki tortilli, dodać inne sosy, np.: Chutney Gruszkowy

Najnowsze przepisy
Aromatyczna kawa piernikowa
5 listopad, 2018
Letni jogurt z borówkami
31 lipiec, 2018
Lekkie i chrupiące gofry
6 lipiec, 2018
Najnowsze aktualności
21
wrzesień
Nagroda Polski Producent Żywności
Czytaj więcej
17
wrzesień
Jesienne spotkania
Czytaj więcej
11
maj
Polski Producent Żywności 2018
Czytaj więcej