Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.
Zamówienia hurtowe
Polski
(0)

produkty

Kuchenne inspiracje

Tosty francuskie z jajkiem

30 wrzesień, 2016
Tosty francuskie z jajkiem
ok. 15min.
Łatwe
śniadanie
2 osoby

Chrupiące, mocno serowe tosty francuskie, otulone masą jajeczną i smażone na patelni. Solidne, rozgrzewające śniadanie na chłodny poranek.

Składniki
chleb tostowy lub w wersji zdrowszej żytni - 4 kromki
ser żółty tarty - 100g
cebula - 1 mała
jajko - 1szt.
szynka - 50g
szczypiorek
sól, pieprz
Chutney gruszkowy ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

W misce roztrzep jajko, dodaj starty ser, drobno posiekaną cebulkę, pokrojoną w kostkę szynkę i przyprawy. Wymieszaj.

Kromki chleba zanurzaj kolejno w masie jajeczno-serowej. Na patelni rozgrzej odrobinę masła i łyżeczkę oleju. Smaż tosty z dwóch stron na złoty kolor.

Podawaj z chutney'em gruszkowym ETERNO.

Najnowsze przepisy
Tartaletki kokosowe z musem bananowym
21 marzec, 2019
Sałatka z serem blue i chutney'em gruszkowym
16 marzec, 2019
Camembert na ciepło
7 marzec, 2019
Najnowsze aktualności
28
luty
Nowe przetwory w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Czytaj więcej
21
wrzesień
Nagroda Polski Producent Żywności
Czytaj więcej
17
wrzesień
Jesienne spotkania
Czytaj więcej