Jesteśmy zaszczyceni, że kolejne nasze przetwory zostały wpisane na listę Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze.
Przypomnijmy co to oznacza? Ponieważ jesteśmy związani z Mazowszem, chętnie wykorzystujemy surowce z naszego rejonu. Tak powstały wyjątkowe przetwory, które są wytworzone tylko i wyłącznie z mazowieckich składników. To znaczy, że wkładamy duży wysiłek w pozyskiwanie lokalnych, dobrych, sprawdzonych surowców, a to z kolei procentuje w postaci niepowtarzalnego smaku i jakości naszych produktów.
Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich informuje, że decyzją Zarządu Województwa Mazowieckiego z dnia 27 grudnia 2018r. wniosek o wpisanie do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze kolejnych produktów firmy ETERNO został rozpatrzony pozytywnie.
Tym samym kolejne przetwory ETERNO, które mogą być promowane logotypem Dziedzictwo Kulinarne Mazowsza:
mazowieckie powidła śliwkowe
powidła śliwkowe bez dodatku cukru
pigwa w syropie
Więcej informacji możesz znaleźć na stronie Mazovii oraz na stronie europejskiego przewodnika po regionalnych potrawach i tradycjach kulinarnych - Culinary Heritage .
Czujemy się zobowiązani i dołożymy wszelkich starań, żeby godnie reprezentować i przyczyniać się promowania wyjątkowej, regionalnej żywności Województwa Mazowieckiego.