Jesteśmy dumni, że dzięki naszym staraniom Mazowieckie Powidła Śliwkowe zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.
Dnia 9 sierpnia 2019 roku zgodnie z Ustawą z dnia 17 XII 2004r. o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych (Dz. U. z 2017r. poz. 1168) po przekazaniu wniosku przez Marszałka Województwa Mazowieckiego
mazowieckie powidła śliwkowe
zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Wpis znajduje się w Serwisie Rzeczypospolitej Polskiej na stronie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Mazowieckie Powidła Śliwkowe znajdują się w naszej ofercie i są wytwarzane według naszej rodzinnej receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych na nasz wniosek, gdzie musieliśmy przedstawić dowody potwierdzające wykorzystywanie metody produkcji co najmniej od 25 lat. Wpisanie ich na Listę jest dowodem na to, że trzymamy się tradycyjnych receptur, kultywujemy kulinarne tradycje rodzinne i przykładamy wielką wagę, żeby nasze przetwory były naturalne, nieskażone chemią i zachowywały te same walory jak przetwory przygotowywane w domach przez nasze babcie. Jest to ściśle związane z naszą misją służyć społeczeństwu poprzez dostarczanie żywności najwyższej jakości bez konserwantów.