Pierwsze wzmianki z przepisami odnajdujemy już z połowy XIX wieku! Z francuskiego Limoniada, zwana potocznie Lemoniadą to połączenie owoców cytrusowych z cukrem i wodą. Cukier podnosi walory smakowe i pomaga gasić pragnienie. Owoce zasypane cukrem powinny swoje odstać zanim doda się wody, dlatego nasze limonki są genialne, bo są gotowe od razu po odkręceniu słoiczka!
Woda mineralna |
Eko Limonki w syropie |
Lód, świeża mięta |
Do szklanki wlać wodę mineralną, dodać parę plasterków limonki i łyżeczkę syropu, wrzucić kostki lodu i parę listków mięty.
Lemoniadę możesz przygotować w dzbanku, wtedy najlepiej nadaje się schłodzona woda, żeby kostki lodu za szybko się nie rozpuściły.
Polecamy również inne owoce w syropie, np. Eko Cytrynki w syropie, ciekawy smak możesz uzyskać mieszając różne słoiczki, np. Cytrynki połącz z Eko pigwowcem lub do Eko Limonek dodaj Eko Cytrynki.