Wyszukaj na stronie:

Drobiowe szaszłyki z bakłażanem

30 Kwietnia 2019
Drobiowe szaszłyki z bakłażanem
ok. 45 min.
Łatwe
Obiad
2 osoby

Szukasz inspiracji ma majówkowego grilla? Drobiowe szaszłyki z bakłażanem na grillu to lekkie, pyszne i szybkie danie!

Składniki
1 filet z piersi kurczaka
Ognista Salsa Paprykowa - 1 słoiczek
1 bakłażan
1 łyżeczka soku z cytryny
Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, bazylia, oregano.
Sposób przygotowania
Przyprawy wymieszać. Mięso i bakłażana umyć oraz pokroić w kostkę, przełożyć do miski, skropić cytryną i zasypać mieszanką przypraw. Całość pozostawić na ok. 30 min.

Następnie nadziewaj na przemian mięso i bakłażana na szaszłykowe patyczki.

Piec na grillu ok. 15–20 min. Podawać z Ognistą Salsą Paprykową!

Smacznego!
Wskazówki

Możesz do szaszłyków podać pieczone ziemniaki, ryż lub pieczywo.

Możesz wykorzystać różne przekąski ETERNO.

Drobiowe szaszłyki z bakłażanem
Drobiowe szaszłyki z bakłażanem
Drobiowe szaszłyki z bakłażanem
Drobiowe szaszłyki z bakłażanem
Drobiowe szaszłyki z bakłażanem

Produkty, które mogą się przydać

Ognista salsa paprykowa
Wytrawne przetwory
Ognista salsa paprykowa
11.00 PLN

Najnowsze przepisy

Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
30 Kwietnia , 2019
Obłędnie śliwkowe ciasto czekoladowe
Obłędnie śliwkowe ciasto czekoladowe
30 Kwietnia , 2019
Spring rollsy z konfitowaną kaczką
Spring rollsy z konfitowaną kaczką
30 Kwietnia , 2019

Najnowsze aktualności

Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej
AGRO POLSKA
Czytaj więcej
Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies