Wyszukaj na stronie:

Placki owsiano-bananowe

11 Czerwca 2018
Placki owsiano-bananowe
ok. 60 min.
Bardzo łatwe
Deser
3 osoby

Świetnie sprawdzają się w letnie dni, bo wychodzą bardzo lekkie i mają delikatny bananowy smak.

Składniki
Twaróg chudy - 250 g
Płatki owsiane - 100 g
Mus bananowy- 1 słoiczek
Miód - 1 łyżka
Sok z cytryny - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania

1. Twaróg połączyć z płatkami, dodać sok z cytryny i miód. Masę dobrze wymieszać żeby była jednolita.
2. Pozostawić na 30-40 minut.
3. Po tym czasie dodać cały słoiczek musu bananowego i dobrze wymieszać. 
4. Łyżką formować placki na blaszce (wyjdzie około 15 sztuk) wyłożonej papierem do pieczenia. 
5. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30 minut. 

Wskazówki

Można podawać z różnymi dodatkami - z owocami, jogurtem albo konfiturami ETERNO.

Najnowsze przepisy

Arabski mleczny pudding
Arabski mleczny pudding
11 Czerwca , 2018
Agrestowe ciasto kruszonkowe
Agrestowe ciasto kruszonkowe
11 Czerwca , 2018
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
11 Czerwca , 2018

Najnowsze aktualności

Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej
AGRO POLSKA
Czytaj więcej
Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies