Świetnie sprawdzają się w letnie dni, bo wychodzą bardzo lekkie i mają delikatny bananowy smak.
Twaróg chudy - 250 g |
Płatki owsiane - 100 g |
Mus bananowy- 1 słoiczek |
Miód - 1 łyżka |
Sok z cytryny - 1 łyżeczka |
1. Twaróg połączyć z płatkami, dodać sok z cytryny i miód. Masę dobrze wymieszać żeby była jednolita.
2. Pozostawić na 30-40 minut.
3. Po tym czasie dodać cały słoiczek musu bananowego i dobrze wymieszać.
4. Łyżką formować placki na blaszce (wyjdzie około 15 sztuk) wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30 minut.
Można podawać z różnymi dodatkami - z owocami, jogurtem albo konfiturami ETERNO.