Śmietankowe lody, zrobione własnoręcznie, umilą twój dzień! Poczuj wakacje!
Śmietanka 30% - 500 ml |
Mleko skondensowane słodzone - 1 puszka |
Syrop malinowy z miodem |
Maliny do ozdobienia |
Śmietankę i mleko skondensowane schłodzić w lodówce - do ubijania muszą być bardzo zimne. Śmietankę wlać do miski i ubić na średniej prędkości miksera do gładkiej, puszystej konsystencji. Do ubitej śmietany wlać słodzone mleko skondensowane, całość dokładnie wymieszać i przelać do pojemnika.
Mrozić lody minimum 6 godzin, najlepiej przez noc.
Przed podaniem lodów ozdobić malinami i polać pysznym syropem malinowym.
Polecam do wyboru inne smaki syropów ETERNO. Z każdym będzie smacznie.
Im dłużej masa będzie miksowana, tym bardziej puszyste będą lody.