Wyszukaj na stronie:

Lekkie i chrupiące gofry

06 Lipca 2018
Lekkie i chrupiące gofry
ok. 25 min.
Łatwe
Deser
4 osoby

Stwórz wakacyjny nastrój w domu - przygotuj gofry.

Składniki
Mąka pszenna - 2 szklanki
Mleko - 2 szklanki
2 jajka
Olej rzepakowy - 1/3 szklanki
Cukier - 2 łyżki
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Wiśnie z rumem - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

1. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę.
2. Mąkę, mleko, olej, żółtka, cukier, proszek do pieczenia połączyć i dokładnie zmiksować, tak aby powstała jednolita i gładka masa.
3. Do masy dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. 
4. Rozgrzać gofrownicę i piec do rumianego koloru.
5. Gofry ostudzić na kratce i podawać z wiśniami.

Wskazówki

Polecam do wyboru inne owoce w syropie. Niech każdy gofr ma inny smak.

Można podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Produkty, które mogą się przydać

Wiśnie z rumem
Owoce w syropie
Wiśnie z rumem
15.50 PLN

Najnowsze przepisy

Filet z kurczaka w sosie imbirowym
Filet z kurczaka w sosie imbirowym
06 Lipca , 2018
Sałatka z sosem truskawkowym
Sałatka z sosem truskawkowym
06 Lipca , 2018
Mini bezy z sosem truskawkowo - czekoladowym
Mini bezy z sosem truskawkowo - czekoladowym
06 Lipca , 2018

Najnowsze aktualności

Artykuł o Eterno w magazynie Smak i Tradycja
Czytaj więcej
Smaki Regionów w Poznaniu
Czytaj więcej
Złoty Medal Targów Natura Food
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies