Wyszukaj na stronie:

Camembert na ciepło

07 Marca 2019
Camembert na ciepło
ok. 20 min.
Łatwe
Przekąska
1 - 2 osoby

Bardzo łatwa w wykonaniu przekąska, ale tak smaczna, że możesz podawać ją jak wykwintne danie!

Składniki
1 ser Camembert na 1 osobę
świeży rozmaryn
świeżo zmielony pieprz (do smaku)
opcjonalnie: 1 ząbek czosnku pokrojony w cienkie plasterki (na 1 ser)
żurawina kresowa z gruszką Eterno
orzeszki pinii
Do podania: zarumienione pieczywo
Sposób przygotowania

Wyjmij ser z opakowania, zdejmij papier, ponakłuwaj wykałaczką wierzchnią warstwę, na wierzchu sera ułóż rozmaryn oraz, jeśli używasz – plasterki czosnku.

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni (bez termoobiegu).

Wstaw do piekarnika ser i podgrzewaj około 12 minut. Dzięki temu wierzch sera pięknie się zarumieni, a jego środek stanie się płynny i kremowy. W tym czasie upraż na patelni orzeszki pinii.

Po wyjęciu z piekarnika dopraw ser pieprzem, natnij wierzch sera i połóż na nim żurawinę kresową z gruszką Eterno. Posyp wierzch uprażonymi orzeszkami, podawaj z zarumienionym pieczywem.

Smacznego!

Wskazówki

Ser camembert świetnie smakuje z chutneyem gruszkowym, a jak lubisz odrobinę szaleństwa, zaskoczenia i słodyczy polecamy podać z konfiturą carską figa z makiem.

Camembert na ciepło
Camembert na ciepło
Camembert na ciepło
Camembert na ciepło

Najnowsze przepisy

Bezalkoholowy koktajl na Wielkanoc
Bezalkoholowy koktajl na Wielkanoc
07 Marca , 2019
Mini bezy śliwkowe
Mini bezy śliwkowe
07 Marca , 2019
Mini deser a' la pascha
Mini deser a' la pascha
07 Marca , 2019

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies