Wyszukaj na stronie:

ETON MESS z borówkami i syropem z czarnej porzeczki

12 Maja 2019
ETON MESS z borówkami i syropem z czarnej porzeczki
ok. 10 min
Łatwe
Deser
4 osoby

Eton Mess czyli słodki bałagan z miejscowości Eton College, który jest serwowany podczas corocznego meczu krykieta. To genialne połączenie bitej śmietany, bezy i owoców. Tylko trzy składniki a smak jest nieziemski!

Składniki

250 gramów mascarpone

150 gramów śmietanki kremówki

opakowanie borówek

1 opakowanie (100 gramów) bezy

Syrop z czarnej porzeczki

Sposób przygotowania

Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, następnie dodaj do niej serek mascarpone, miksuj tylko do połączenia się składników. Pokrusz bezy, następnie dodaj je do mascarpone wraz z borówkami, wymieszaj delikatnie. Zostaw kilka bez oraz borówek do dekoracji deseru.

Nałóż masę do pucharków, na wierzchu ułóż pokruszone bezy oraz borówki. Polej całość syropem z czarnej porzeczki.

Smacznego!

Wskazówki

Najczęściej ten deser przygotowywany jest z truskawkami, ale nie bój się eksperymentować, korzystaj z sezonowych owoców i twórz różne wersje Eton Mess.
Jako dodatek możesz użyć inne syropy ETERNO, które tworzą wspaniały sos.

ETON MESS z borówkami i syropem z czarnej porzeczki
ETON MESS z borówkami i syropem z czarnej porzeczki
ETON MESS z borówkami i syropem z czarnej porzeczki
ETON MESS z borówkami i syropem z czarnej porzeczki

Najnowsze przepisy

Brownie o piernikowym smaku
Brownie o piernikowym smaku
12 Maja , 2019
Filet z kurczaka w sosie imbirowym
Filet z kurczaka w sosie imbirowym
12 Maja , 2019
Sałatka z sosem truskawkowym
Sałatka z sosem truskawkowym
12 Maja , 2019

Najnowsze aktualności

Artykuł o Eterno w magazynie Smak i Tradycja
Czytaj więcej
Smaki Regionów w Poznaniu
Czytaj więcej
Złoty Medal Targów Natura Food
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies