Wyszukaj na stronie:

Pieczone jabłko z pigwą w syropie

07 Marca 2016
Pieczone jabłko z pigwą w syropie
ok. 30min.
Łatwe
Deser
2 osoby

Wspaniały pomysł na deser, zwłaszcza dla tych, którzy nie przepadają za zbyt słodkimi ciastami. Bardzo prosty w przygotowaniu, wystarczy mieć dobrą konfiturę i chwilkę czasu na upieczenia jabłka

Składniki
jabłka - 2szt.
Pigwa w syropie ETERNO - 1 słoiczek
cynamon
Sposób przygotowania

Z jabłka wydrąż gniazdo nasienne, tak żeby nie przebić na wylot. Wypełnij otwór plastrami pigwy w syropie, dopełnij syropem. Posyp obficie cynamonem. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze ok. 180st.C, obserwując, aby nie przypalić.

Pieczone jabłko z pigwą w syropie
Pieczone jabłko z pigwą w syropie
Pieczone jabłko z pigwą w syropie
Pieczone jabłko z pigwą w syropie
Pieczone jabłko z pigwą w syropie
Pieczone jabłko z pigwą w syropie

Produkty, które mogą się przydać

Pigwa w syropie
Owoce w syropie
Pigwa w syropie
14.00 PLN

Najnowsze przepisy

Pudding chia z konfiturą truskawkową
Pudding chia z konfiturą truskawkową
07 Marca , 2016
Gruszki pieczone z kaszą jaglaną i syropem pigwowym
Gruszki pieczone z kaszą jaglaną i syropem pigwowym
07 Marca , 2016
Gorąca czekolada z krówkami z Milanówka
Gorąca czekolada z krówkami z Milanówka
07 Marca , 2016

Najnowsze aktualności

Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej
Artykuł pt.: "Zakręcony biznes"
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies