Wyszukaj na stronie:

Pieczone jabłko z pigwą w syropie

07 Marca 2016
Pieczone jabłko z pigwą w syropie
ok. 30min.
Łatwe
Deser
2 osoby

Wspaniały pomysł na deser, zwłaszcza dla tych, którzy nie przepadają za zbyt słodkimi ciastami. Bardzo prosty w przygotowaniu, wystarczy mieć dobrą konfiturę i chwilkę czasu na upieczenia jabłka

Składniki
jabłka - 2szt.
Pigwa w syropie ETERNO - 1 słoiczek
cynamon
Sposób przygotowania

Z jabłka wydrąż gniazdo nasienne, tak żeby nie przebić na wylot. Wypełnij otwór plastrami pigwy w syropie, dopełnij syropem. Posyp obficie cynamonem. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze ok. 180st.C, obserwując, aby nie przypalić.

Pieczone jabłko z pigwą w syropie
Pieczone jabłko z pigwą w syropie
Pieczone jabłko z pigwą w syropie
Pieczone jabłko z pigwą w syropie
Pieczone jabłko z pigwą w syropie
Pieczone jabłko z pigwą w syropie

Produkty, które mogą się przydać

Pigwa w syropie
Owoce w syropie
Pigwa w syropie
14.00 PLN
EKO pigwowiec w syropie
Owoce w syropie
EKO pigwowiec w syropie
15.00 PLN

Najnowsze przepisy

Bułeczki Bánh mì   z wieprzowiną i chutneyem gruszkowym
Bułeczki Bánh mì z wieprzowiną i chutneyem gruszkowym
07 Marca , 2016
Deser truskawkowy
Deser truskawkowy
07 Marca , 2016
Domowe nachos
Domowe nachos
07 Marca , 2016

Najnowsze aktualności

Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej
AGRO POLSKA
Czytaj więcej
Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies