Letni deser, który zachwyci Ciebie i Twoich gości.
200 gramów śmietanki 30% 100 gramów gorzkiej czekolady 100 gramów serka mascarpone 1 słoik Malin w syropie ETERNO kilka świeżych malin listki świeżej mięty |
Połowę śmietany wlej do rondelka i podgrzej, następnie dodaj do niej połamaną na kostki czekoladę i mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Odstaw w chłodne miejsce.
Pozostałą śmietankę ubij wraz z mascarpone, na koniec ubijania dodaj schłodzoną wcześniej śmietankę z czekoladą. Mieszaj tylko do połączenia się składników.
Wyłóż mus do pucharków, na nim Maliny w syropie Eterno.
Posyp całość startą czekoladą.
Deser możesz przyozdobić świeżymi malinami oraz miętą.
Gotowe desery wstaw do lodówki na około 30 minut.
Smacznego!
Wypróbuj ten przepis z innymi owocami ETERNO, zwłaszcza polecamy Wiśnie w syropie.
Najlepiej jak deser jest mocno schłodzony.