Wyszukaj na stronie:

Mus czekoladowy z malinami w syropie

12 Sierpnia 2019
Mus czekoladowy z malinami w syropie
20 min + 30 min w lodówce
Łatwe
Deser
3 osoby

Letni deser, który zachwyci Ciebie i Twoich gości.

Składniki

200 gramów śmietanki 30%

100 gramów gorzkiej czekolady

100 gramów serka mascarpone

1 słoik Malin w syropie ETERNO

kilka świeżych malin

listki świeżej mięty

Sposób przygotowania

Połowę śmietany wlej do rondelka i podgrzej, następnie dodaj do niej połamaną na kostki czekoladę i mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Odstaw w chłodne miejsce.

Pozostałą śmietankę ubij wraz z mascarpone, na koniec ubijania dodaj schłodzoną wcześniej śmietankę z czekoladą. Mieszaj tylko do połączenia się składników.

Wyłóż mus do pucharków, na nim Maliny w syropie Eterno.

Posyp całość startą czekoladą.

Deser możesz przyozdobić świeżymi malinami oraz miętą.

Gotowe desery wstaw do lodówki na około 30 minut.

Smacznego!

Wskazówki

Wypróbuj ten przepis z innymi owocami ETERNO, zwłaszcza polecamy Wiśnie w syropie.
Najlepiej jak deser jest mocno schłodzony.

Mus czekoladowy z malinami w syropie
Mus czekoladowy z malinami w syropie
Mus czekoladowy z malinami w syropie

Najnowsze przepisy

Eton mess z krem na bazie syropu z kwiatów czarnego bzu
Eton mess z krem na bazie syropu z kwiatów czarnego bzu
12 Sierpnia , 2019
Lemoniada mango
Lemoniada mango
12 Sierpnia , 2019
Wegańskie steki z kalafiora z jamonezem
Wegańskie steki z kalafiora z jamonezem
12 Sierpnia , 2019

Najnowsze aktualności

Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej
AGRO POLSKA
Czytaj więcej
Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies