Deser z chrupiącymi ciasteczkami i syropem migdałowo - czekoladowym, udekorowany w halloweenowe wzorki dla wielbicieli amerykańskich słodkości.
176 gramów (jedno opakowanie) ciasteczek Oreo 200 gramów śmietany kremówki 36% 250 gramów serka mascarpone 1 syrop migdałowo – czekoladowy Eterno 1 złoty pisak do zdobienia tortów |
Usuń z ciasteczek krem, następnie odłóż 2/3/4 ciasteczka do dekoracji deseru. Pozostałe ciastka zblenduj na piasek. Na całych ciasteczkach napisz pisakiem do zdobienia tortów napis R.I.P. Odłóż do wyschnięcia.
Ubij śmietanę, następnie dodaj do niej serek mascarpone i zmiksuj tylko do połączenia się składników.
Na dno pucharków wysyp pokruszone ciastka, na nie wyłóż krem, następnie posyp całość pozostałymi ciastkami. Na koniec wbij ciastko z napisem w pokruszone ciastka z kremem.
Podawaj schłodzone. Bezpośrednio przed podaniem polej deser syropem migdałowo – czekoladowym Eterno.
Smacznego!
Wypróbuj ten przepis z innymi syropami ETERNO.
W zależności od pojemniczków - ilość porcji: 2 duże pucharki / 3 średnie pucharki / 4 małe pucharki