Bardzo szybki deser i bardzo pyszny. Idealny do weekendowej herbatki czy zabrania do pracy do kawy.
1 opakowanie XXL ciasta francuskiego 1 słoik Pigwy z imbirem w miodzie Eterno cynamon 1 jajko |
Rozwiń płat ciasta francuskiego i pokrój go za pomocą radełka na 30 kwadratów. Na środek każdego kwadratu nałóż pół łyżeczki Pigwy z imbirem w miodzie Eterno. Posyp kwadracik cynamonem. Złóż go następnie na pół i sklej jego brzegi widelcem.
Ułóż ciasteczka na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem, posmaruj je na wierzchu rozkłóconym jajkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni (termoobieg) na około 12 minut.
Piecz ciastka, aż pięknie się zarumienią. Jeśli lubisz ciastka dobrze wypieczone, możesz wydłużyć czas pieczenia maksymalnie do 15 minut.
Smacznego!
Możesz użyć do tego przepisu inne konfitury Eterno. Polecamy zwłaszcza Powidła Śliwkowe i Konfiturę Carską Figa z Makiem.