Wyszukaj na stronie:

Pizza z salsą paprykową

20 Luty 2016
Pizza z salsą paprykową
ok. 150 min.
 średnie
Obiad
2 osoby

Pyszna pizza na puszystym, ale niezbyt grubym spodzie z salsą paprykową, która dodaje niezwykłego charakteru i ulubionymi dodatkami. Smaczny obiad, przekąska, czy kolacja. Dobra na gorąco i na zimno, cudowna odpiekana w piekarniku.

Składniki
świeże drożdże - 30g
mąka pszenna - 400g
szczypta soli
cukier - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
woda - 200ml
salsa paprykowa ETERNO - 1 słoiczek
tarta żółta mozzarella - 200g
szynka, pieczarki, papryka, cebula
Sposób przygotowania

Wymieszaj składniki ciasta, dokładnie wyrabiaj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Jeśli masz maszynę do pieczenia chleba, możesz jej użyć do wyrobienia ciasta. Jeśli nie, ciasto przykryj i odłóż na ok. 1,5h w ciepłe miejsce.

Po tym czasie ciasto rozwałkuj na okrągły placek. Przełóż na blachę do pieczenia. Posmaruj salsą paprykową, posyp serem i ułóż ulubione dodatki.

Ciasto piecz przez ok. 20min. w piekarniku nagrzanym do 200st.C.

Pizza z salsą paprykową
Pizza z salsą paprykową
Pizza z salsą paprykową
Pizza z salsą paprykową
Pizza z salsą paprykową
Pizza z salsą paprykową
Pizza z salsą paprykową
Pizza z salsą paprykową

Produkty, które mogą się przydać

Salsa paprykowa
Wytrawne przetwory
Salsa paprykowa
10.00 PLN

Najnowsze przepisy

Sałatka z Toffetą
Sałatka z Toffetą
20 Luty , 2016
Mus czekoladowo - pomarańczowy
Mus czekoladowo - pomarańczowy
20 Luty , 2016
Zupa chrzanowa z chipsami z szynki prosciutto
Zupa chrzanowa z chipsami z szynki prosciutto
20 Luty , 2016

Najnowsze aktualności

Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej
Artykuł o Eterno
Czytaj więcej
Aktualny certyfikat EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies