Pomarańcze i czekolada to połączenie idealne! A konfitura pomarańczowa i mus czekoladowy w duecie... Nie da się opisać tych doznań smakowych!
200 ml śmietany kremówki 30% 2 żółtka 50 gramów czekolady mlecznej 50 gramów czekolady gorzkiej 1 słoiczek Konfitury pomarańczowej Eterno Kilka kruchych ciasteczek czekoladowych |
Rozpuść obie czekolady w kąpieli wodnej, odstaw.
W dwóch osobnych miseczkach ubij śmietanę oraz żółtka.
Ciasteczka pokrusz na piasek.
Połącz delikatnie żółtka ze śmietanką, następnie dodaj do nich lekko przestudzoną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
Na dno pucharków (lub słoiczka) wyłóż Konfiturę pomarańczową Eterno. Na nią wysyp zmielone ciasteczka, następnie zalej całość musem czekoladowym. Wstaw gotowe desery do lodówki na 30 minut. Przed podaniem posyp deser na wierzchu pokruszonymi ciasteczkami.
Smacznego!
Deser możesz modyfikować dodając inne konfitury Eterno. Najbardziej polecamy Konfiturę mango z jabłkiem bez dodatku cukru!
Do deseru podaj herbatę lub lemoniadę z cytrynkami Eterno.