Wyszukaj na stronie:

Marynata musztardowa do kurczaka

09 Czerwca 2020
Marynata musztardowa do kurczaka
5 minut
bardzo łatwe
Obiad
4 osoby

Długi weekend za pasem a sezon grillowy rozpoczął się już na dobre! Pogoda zmienna, jednak nadchodzą ciepłe dni co oznacza, że uda nam się spędzić trochę czasu w ogrodzie lub na pikniku przy grillu z rodziną i przyjaciółmi. 🥰
Najwyższy czas pomyśleć również o pysznych potrawach! Dziś mamy dla Ciebie przepis na wyborną marynatę do kurczaka. Dzięki naszej musztardzie z pigwą marynata ma, oprócz boskiego smaku, także piękny kolor a mięso po upieczeniu będzie wyglądać doskonale a jego smak i soczystość Cię oczarują. 🧡

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka bez skóry

4 łyżki stołowe musztardy z pigwą Eterno

2 łyżki stołowe płynnego miodu

2 łyżki stołowe oliwy

kilka gałązek świeżego tymianku

sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyj, pozbaw błon, przekrój najpierw wzdłuż na połowę a następnie w długie paski. Oprósz je solą oraz pieprzem.

W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Dodaj pokrojoną pierś i wymieszaj dokładnie. Mięso w marynacie wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.

Tak przygotowane mięso możesz usmażyć na patelni, upiec zawinięte w folię aluminiową w piekarniku (w 180 stopniach przez około 30 minut, na ostatnie 10 minut otwórz folię aby mięso pięknie się zarumieniło) lub upiec na rozgrzanym grillu, polewając je przy odwracaniu pozostałą marynatą.

Smacznego!

Wskazówki

Musztardę z pigwą polecamy jako dodatek do dań z grilla, jest świetna do pieczonych kiełbasek.
Na grillowe przyjęcie podaj lemoniadę z syropem limonkowym lub limonkami w syropie.

Marynata musztardowa do kurczaka
Marynata musztardowa do kurczaka
Marynata musztardowa do kurczaka

Produkty, które mogą się przydać

Musztarda z pigwą
Wytrawne przetwory
Musztarda z pigwą
11.00 PLN

Najnowsze przepisy

Arabski mleczny pudding
Arabski mleczny pudding
09 Czerwca , 2020
Agrestowe ciasto kruszonkowe
Agrestowe ciasto kruszonkowe
09 Czerwca , 2020
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
09 Czerwca , 2020

Najnowsze aktualności

Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej
AGRO POLSKA
Czytaj więcej
Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies