Pyszne ciasteczka - idealna przekąska do zabrania do pracy, szkoły, na piknik
2 białka 50 g oleju kokosowego 0,5 szklanki cukru 200 g wiórków kokosowych 4-5 łyżek egzotycznego kremu bananowego szczypta soli |
2 łyżki mleka 2 łyżeczki skrobii ziemniaczanej |
Rozpuścić olej kokosowy, dodać cukier- mieszając rozpuścić.
Wmieszać wiórki i mleko. Odstawić do wystudzenia.
Do przestudzonej masy dodać krem bananowy - wymieszać.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Dodać skrobię.
Pianę z białek dodawać partiami do masy kokosowej mieszając delikatnie.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, grzanie góra- dół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wilgotnymi dłońmi formować z masy kulki, układać je na blaszce. Piec ok 20-25 min. Wystudzić.
Smacznego!
Deser możesz modyfikować dodając inne konfitury Eterno.
Do deseru podaj herbatę lub lemoniadę z cytrynkami Eterno.