Wyszukaj na stronie:

Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu

16 Czerwca 2020
Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu
40 minut + 20 min pieczenia
średnie
Deser
4 osoby

Pyszne ciasteczka - idealna przekąska do zabrania do pracy, szkoły, na piknik

Składniki

2 białka

50 g oleju kokosowego

0,5 szklanki cukru

200 g wiórków kokosowych

4-5 łyżek egzotycznego kremu bananowego

szczypta soli

2 łyżki mleka

2 łyżeczki skrobii ziemniaczanej

 
Sposób przygotowania

Rozpuścić olej kokosowy, dodać cukier- mieszając rozpuścić.

Wmieszać wiórki i mleko. Odstawić do wystudzenia.

Do przestudzonej masy dodać krem bananowy - wymieszać.

Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Dodać skrobię.

Pianę z białek dodawać partiami do masy kokosowej mieszając delikatnie.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, grzanie góra- dół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Wilgotnymi dłońmi formować z masy kulki, układać je na blaszce. Piec ok 20-25 min. Wystudzić.

Smacznego!

Wskazówki

Deser możesz modyfikować dodając inne konfitury Eterno.
Do deseru podaj herbatę lub lemoniadę z cytrynkami Eterno.

Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu
Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu
Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu

Najnowsze przepisy

Bezalkoholowy koktajl na Wielkanoc
Bezalkoholowy koktajl na Wielkanoc
16 Czerwca , 2020
Mini bezy śliwkowe
Mini bezy śliwkowe
16 Czerwca , 2020
Mini deser a' la pascha
Mini deser a' la pascha
16 Czerwca , 2020

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies