Wyszukaj na stronie:

Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu

16 Czerwca 2020
Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu
40 minut + 20 min pieczenia
średnie
Deser
4 osoby

Pyszne ciasteczka - idealna przekąska do zabrania do pracy, szkoły, na piknik

Składniki

2 białka

50 g oleju kokosowego

0,5 szklanki cukru

200 g wiórków kokosowych

4-5 łyżek egzotycznego kremu bananowego

szczypta soli

2 łyżki mleka

2 łyżeczki skrobii ziemniaczanej

 
Sposób przygotowania

Rozpuścić olej kokosowy, dodać cukier- mieszając rozpuścić.

Wmieszać wiórki i mleko. Odstawić do wystudzenia.

Do przestudzonej masy dodać krem bananowy - wymieszać.

Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Dodać skrobię.

Pianę z białek dodawać partiami do masy kokosowej mieszając delikatnie.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, grzanie góra- dół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Wilgotnymi dłońmi formować z masy kulki, układać je na blaszce. Piec ok 20-25 min. Wystudzić.

Smacznego!

Wskazówki

Deser możesz modyfikować dodając inne konfitury Eterno.
Do deseru podaj herbatę lub lemoniadę z cytrynkami Eterno.

Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu
Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu
Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu

Najnowsze przepisy

Placek korzenny z cytrynkami z imbirem
Placek korzenny z cytrynkami z imbirem
16 Czerwca , 2020
Pudding chia z konfiturą truskawkową
Pudding chia z konfiturą truskawkową
16 Czerwca , 2020
Gruszki pieczone z kaszą jaglaną i syropem pigwowym
Gruszki pieczone z kaszą jaglaną i syropem pigwowym
16 Czerwca , 2020

Najnowsze aktualności

Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej
Artykuł pt.: "Zakręcony biznes"
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies