Wyszukaj na stronie:

Tarta z konfiturą malinowo - pigwową

09 Lipca 2020
Tarta z konfiturą malinowo - pigwową
60 minut
średnie
przekąska
4-6 osób

Wyśmienita tarta z gruszką i serem Lazur wraz z doskonałym sosem malinowym na bazie naszej konfitury malinowo - pigwowej! ❤️ Połączenie smaków zapamiętacie na długo! 💋

Składniki

1 opakowanie XXL ciasta francuskiego

1 opakowanie sera pleśniowego Lazur Blue

3 gruszki

2 jajka

¼ szklanki śmietany kremówki 30%

Garść świeżej bazylii

4 gałązki świeżego tymianku

Sól, pieprz do smaku

Rukola

SOS:

8 malin

Sok wyciśnięty z połowy cytryny

½ słoika konfitury malinowo – pigwowej Eterno

 
Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Formę do tarty wysmaruj masłem, następnie wyłóż ciastem francuskim. Spód nakłuj widelcem, następnie wstaw ciasto do piekarnika na około 20 minut.

W tym czasie obierz ze skóry gruszki, pokrój je na cienkie plasterki.

Jajka wymieszaj ze śmietaną, dodaj do nich zioła oraz pieprz i sól.

Wyjmij z piekarnika podpieczony spód, ułóż na nim plastry gruszki, pokrusz na nie ser Lazur, następnie zalej całość mieszanką śmietany oraz jajek. Wstaw do piekarnika i piecz do czasu, aż masa się zetnie a ciasto pięknie zarumieni.

Przygotuj sos. Maliny rozgnieć widelcem, dodaj do nich sok wyciśnięty z połowy cytryny oraz konfiturę malinowo – pigwową. Wymieszaj całość dokładnie.

Na upieczoną tartę wyłóż rukolę, całość polej sosem.

Smacznego!

Wskazówki

Do tarty podaj herbatę lub lemoniadę z cytrynkami Eterno.

Tarta z konfiturą malinowo - pigwową
Tarta z konfiturą malinowo - pigwową
Tarta z konfiturą malinowo - pigwową

Produkty, które mogą się przydać

Konfitura malinowo-pigwowa o obniżonej zawartości cukru
Konfitury
Konfitura malinowo-pigwowa o obniżonej zawartości cukru
12.90 PLN

Najnowsze przepisy

Placuszki twarogowe
Placuszki twarogowe
09 Lipca , 2020
Napar z herbaty i jabłek
Napar z herbaty i jabłek
09 Lipca , 2020
Wegańska panna cotta
Wegańska panna cotta
09 Lipca , 2020

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies