Deser na bazie Truskawelli oraz serka mascarpone nie dość, że wygląda olśniewająco, to jeszcze wybitnie smakuje. ❤️ Robi się go bardzo szybko i bez użycia nawet grama cukru! 👍
1 słoik Truskawelli Eterno 250 gramów serka mascarpone 0,5 kg truskawek 1 opakowanie herbatników |
Do wysokiego naczynia wyłóż Truskawellę oraz serek mascarpone. Zblenduj oba składniki na gładki krem, następnie wstaw go do lodówki, aby krem lekko się schłodził.
W tym czasie pokrusz herbatniki na piasek oraz umyj i obierz truskawki (kilka odłóż do dekoracji deseru) a następnie zblenduj je.
Przygotuj pucharki, wyjmij krem z lodówki.
Na dno pucharków wysyp pokruszone herbatniki, przykryj je warstwą kremu, na nim zaś umieść zblendowane truskawki. Górę deseru udekoruj truskawkami pokrojonymi na kawałki oraz pokruszonymi herbatnikami.
Smacznego!
Uwaga - truskawella oraz mascarpone przed blendowaniem powinny mieć temperaturę pokojową. Do przygotowania deseru nie musisz używać cukru.