Wyszukaj na stronie:

Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu

14 Września 2020
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
15 minut
Łatwe
Deser
4 osoby

Jesienny kisiel z syropu z czarnego bzu z dodatkiem jogurtu i mini biszkoptów.


Składniki

200 ml syropu z czarnego bzu

300 ml wody

sok z połowy cytryny

20g mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania

Do garnka wlać syrop, 250 ml wody, sok z cytryny- wymieszać. W 50ml wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną.

Sok z wodą i cytryną zagotować. Kiedy się zagotuje zmniejszyć ogień i pomału wlewać wodę z mąką cały czas energicznie mieszając (najlepiej rózgą), żeby nie utworzyły się grudki. Mieszaninę zagotować i odstawić z ognia. Przelać do filiżanek lub miseczek.

Można zjeść na gorąco lub zimno.
Podawać z jogurtem i owocami.

Smacznego!

Wskazówki

Jeśli dodasz więcej wody, wtedy otrzymasz bardziej płynny kisiel. Będzie można go podać jako napój np. do obiadu.
Możesz wybrać inny owocowego syropu, polecamy zwłaszcza  żurawinowy z ziołami, a za każdym razem otrzymamy inny smak kisielu.

Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu

Produkty, które mogą się przydać

Syrop z czarnego bzu
Syropy
Syrop z czarnego bzu
11.00 PLN

Najnowsze przepisy

Arabski mleczny pudding
Arabski mleczny pudding
14 Września , 2020
Agrestowe ciasto kruszonkowe
Agrestowe ciasto kruszonkowe
14 Września , 2020
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
14 Września , 2020

Najnowsze aktualności

Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej
AGRO POLSKA
Czytaj więcej
Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies