Wyszukaj na stronie:

Racuchy bez drożdży

15 Czerwca 2016
Racuchy bez drożdży
ok. 1h
Łatwe
Deser
4 osoby

Cudownie chrupiące na zewnątrz i delikatnie miękkie w środku racuchy, przygotowane bez dodatku drożdży. Najlepiej smakują polane syropem malinowym z imbirem. Doskonałe na śniadanie, podwieczorek i kolację. Ciężko się od nich oderwać, wciągają!

Składniki
maślanka - 250ml
cukier puder - 50g
jajka - 2szt.
mąka - 250g
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
rozpuszczone masło - 50g
syrop malina z imbirem ETERNO
syrop malina z miodem ETERNO
olej rzepakowy - do smażenia
Sposób przygotowania

Do miski wsyp mąkę, sodę, cukier, dodaj jaja, masło i maślankę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Łyżką lub chochelką nakładaj porcję ciasta, smaż 1-2 minuty z każdej strony.

Gotowe placki układaj jeden na drugim i polej obficie syropem.

Racuchy bez drożdży
Racuchy bez drożdży
Racuchy bez drożdży
Racuchy bez drożdży
Racuchy bez drożdży
Racuchy bez drożdży

Produkty, które mogą się przydać

Syrop malinowy z imbirem
Syropy
Syrop malinowy z imbirem
11.00 PLN
Syrop malinowy z miodem
Syropy
Syrop malinowy z miodem
11.00 PLN

Najnowsze przepisy

Pieczone bakłażany z chrupiącą cieciorką
Pieczone bakłażany z chrupiącą cieciorką
15 Czerwca , 2016
Tarta z konfiturą malinowo - pigwową
Tarta z konfiturą malinowo - pigwową
15 Czerwca , 2016
Eton mess z krem na bazie syropu z kwiatów czarnego bzu
Eton mess z krem na bazie syropu z kwiatów czarnego bzu
15 Czerwca , 2016

Najnowsze aktualności

Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej
AGRO POLSKA
Czytaj więcej
Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies