Wyszukaj na stronie:

Makaron wigilijny

23 Grudnia 2020
Makaron wigilijny
90 minut
Łatwe
Deser
4 osoby

Nowoczesne wydanie wigilijnego makaronu z dodatkiem syropu piernikowego.



Składniki

250 g makaronu 

100 g maku

100 g orzechów

100 g bakalii

150 ml mleka

50 g (można więcej) Syropu piernikowego

Sposób przygotowania

Zmielony mak zalej mlekiem i sparz przez 1 godzinę.

Ugotuj makaron, połącz go z makiem, bakaliami oraz orzechami, na koniec dodaj Syrop piernikowy.

Świąteczny makaron z makiem gotowy!

Wesołych Świąt!

Smacznego!

Wskazówki

Polecamy wypróbować ten przepis również z innymi syropami, zwłaszcza z syropem korzennym i o smaku szarlotki.

Makaron wigilijny
Makaron wigilijny
Makaron wigilijny

Produkty, które mogą się przydać

Syrop o smaku piernikowym
Syropy
Syrop o smaku piernikowym
15.20 PLN

Najnowsze przepisy

Bezalkoholowy koktajl na Wielkanoc
Bezalkoholowy koktajl na Wielkanoc
23 Grudnia , 2020
Mini bezy śliwkowe
Mini bezy śliwkowe
23 Grudnia , 2020
Mini deser a' la pascha
Mini deser a' la pascha
23 Grudnia , 2020

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies