Wyszukaj na stronie:

Prosecco z syropem z kwiatu czarnego bzu

25 Czerwca 2021
Prosecco z syropem z kwiatu czarnego bzu
5 minut
łatwe
Napój
1 osoba

Genialny, delikatny drink na letnie posiadówki i do podania jako aperitif. Drogie Panie, to będzie hit tegorocznych wakacji. Ważne aby wszystkie składniki były dobrze schłodzone.
Prosecco to włoskie, musujące wino, które często jest wykorzystywane przez Włochów do tworzenia różnych koktajli,. Mamy nadzieję, ze nasza wersja przypadłaby im do gustu.

Składniki

150 ml Prosecco

3 łyżki syropu z kwiatu czarnego bzu

40 ml wody gazowanej

kostki lodu, świeża mięta

Sposób przygotowania

Wlej do wysokiego kieliszka syrop.

Dolej mocno schłodzone Prosecco - około 3/4 szklanki

Wrzuć kostki lodu. Dolej do pełna wody gazowanej.

Możesz ozdobić paroma listkami mięty.

Smacznego!

Wskazówki

Ważne aby wszystkie składniki były dobrze schłodzone. 
Drink przeznaczony jest wyłącznie dla osób dorosłych. Wersja dla dzieci: zamiast Prosecco wlej więcej wody mineralnej i zwiększ do smaku ilość syropu.

Podawaj jako aperitif lub jako napój do deserów owocowych.

Prosecco z syropem z kwiatu czarnego bzu
Prosecco z syropem z kwiatu czarnego bzu
Prosecco z syropem z kwiatu czarnego bzu

Najnowsze przepisy

Brownie bananowe z malinami w syropie
Brownie bananowe z malinami w syropie
25 Czerwca , 2021
Czekoladowy krem jaglany z malinami w syropie
Czekoladowy krem jaglany z malinami w syropie
25 Czerwca , 2021
Tapioka z mango z jabłkiem
Tapioka z mango z jabłkiem
25 Czerwca , 2021

Najnowsze aktualności

Regulamin konkursu pt.: Stwórz własny zestaw
Czytaj więcej
Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies