Wyszukaj na stronie:

Sorbet truskawkowy z kwiatem czarnego bzu

01 Lipca 2021
Sorbet truskawkowy z kwiatem czarnego bzu
10 minut + mrożenie
łatwe
Deser
8 osób

Wakacyjny deser - lodowy sorbet o orzeźwiającym smaku truskawek i kwiatu czarnego bzu. Chłodzi, koi i umila letnie upały. Bardzo prosty w wykonaniu.

Składniki

500 g truskawek

80 ml syropu z kwiatu czarnego bzu

foremki na lody

Sposób przygotowania

Usuń szypułki z truskawek, opłucz owoce pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym.

Zmiksuj truskawki na gładką masę i dodaj do smaku syrop z kwiatu czarnego bzu. Ja na pół kilograma truskawek dodałam pół butelki syropu, bo lubię słodycz i wyrazisty smak kwiatów czarnego bzu, ale wystarczy zdecydowanie 1/3 butelki.

Masę truskawkową przelej do foremek - u mnie wyszło 8 sztuk. Wstaw do zamrażalnika na około 2-3 godziny.

Serwując lody odczekaj chwilę po wyjęciu z zamrażarki, żeby lekko odeszły od foremek.

Smacznego!

Wskazówki

Za każdym razem możesz przygotować inny smak, łącząc owoce z innymi smakami syropów.

Sorbet truskawkowy z kwiatem czarnego bzu
Sorbet truskawkowy z kwiatem czarnego bzu
Sorbet truskawkowy z kwiatem czarnego bzu

Produkty, które mogą się przydać

Syrop z kwiatu czarnego bzu
Syropy
Syrop z kwiatu czarnego bzu
11.20 PLN

Najnowsze przepisy

Wegetariańska tortilla z ognistą salsą
Wegetariańska tortilla z ognistą salsą
01 Lipca , 2021
Panna Cotta z konfiturą truskawkową
Panna Cotta z konfiturą truskawkową
01 Lipca , 2021
Racuszki z jabłkami
Racuszki z jabłkami
01 Lipca , 2021

Najnowsze aktualności

Nowość - pompka do syropów 500 ml
Czytaj więcej
Zapraszamy na targi WorldFood Poland
Czytaj więcej
Kampania edukacji ekologicznej 2020
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies