Wyszukaj na stronie:

Kawa Espresso Siciliano parzona na zimno

10 Sierpnia 2021
Kawa Espresso Siciliano parzona na zimno
10 minut + czas chłodzenia
łatwe
Napój
2 osoby

Orzeźwiająca kawa na upały. Cold Brew - czyli kawa parzona na zimno. Robi się praktycznie sama, potrzeba tylko chwila cierpliwości, ale bogaty smak i aromat rekompensuje czekanie.

Składniki

Kawa Espresso Siciliano

Listki świeżej mięty

Sposób przygotowania

Do szklanego dzbanka wsypujemy 4 łyżki kawy następnie zalewamy 1 litrem zimnej wody. Parzymy w około 12-15 godzin.

Podajemy z listkami świeżej mięty oraz lodem.

Smacznego!

Wskazówki

Dla wzmocnienia smaku dodaj jeden z syropów do kawy, np. piernikowylub migdałowo - czekoladowy.

Kawa Espresso Siciliano parzona na zimno
Kawa Espresso Siciliano parzona na zimno

Produkty, które mogą się przydać

Syrop cynamonowo-karmelowy
Syropy
Syrop cynamonowo-karmelowy
15.00 PLN
Kawa Espresso Siciliano w puszce
Kawy
Kawa Espresso Siciliano w puszce
26.50 PLN
Syrop o smaku migdałowo - czekoladowym
Syropy
Syrop o smaku migdałowo - czekoladowym
16.00 PLN
Kawa Espresso Siciliano w torebce
Kawy
Kawa Espresso Siciliano w torebce
17.50 PLN

Najnowsze przepisy

Jabłka w cieście z syropem z rokitnika i hibiskusa
Jabłka w cieście z syropem z rokitnika i hibiskusa
10 Sierpnia , 2021
Sernik świąteczny
Sernik świąteczny
10 Sierpnia , 2021
Herbata świąteczna
Herbata świąteczna
10 Sierpnia , 2021

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies