Data: 14 września 2021
Kanapka z Pastrami i Jamonezem
Data: 14 września 2021
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Kanapka do zabrania ze sobą jako przekąska w szkole czy pracy

10 minut
łatwe
Przekąska
1 osoba

Kanapka do zabrania ze sobą jako przekąska w szkole czy pracy.

Składniki

Ciabata 2szt

Jamonez 4 łyżki

Sałata 2 liście

Pomidor 1szt

Pastrami 100 g

Rzodkiewka 4szt

Sposób przygotowania

Ciabatę przekrawamy na pół wzdłuż i obie połówki smarujemy jamonezem.

Następnie na jednej z nich układamy liść sałaty plastry pomidora i pastrami oraz cienko pokrojoną rzodkiewkę.

Przykrywamy drugą częścią ciabaty.


Smacznego!

Wskazówki

W wersji wegańskiej zamiast pastrami wykorzystaj pieczony plaster cukinii czy bakłażana.

Jeśli przygotowujesz kanapkę do zjedzenia w domu polecamy podpiec ciabatę w piekarniku.

Loading...