Sałatka do zabrania ze sobą jako przekąska w szkole czy pracy.
Hummus z wędzoną papryką 1 słoiczek Polędwiczka wieprzowa 200 g Mix sałat 1 opakowanie Pomidorki koktajlowe 10 szt Papryka czerwona 1szt Cebula szalotka 1szt Makaron 100g Pieprz sól do smaku |
Polędwiczkę kroimy na plastry i doprawiamy pieprzem i solą smażymy na dobrze rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony.
Makaron gotujemy.
Paprykę kroimy w kostkę szalotkę w cienkie piórka, a pomidorki na ćwiartki.
Na dnie małego naczynia układamy makaron, kilka plastrów mięsa i smarujemy humusem następnie posypujemy papryką, mixem sałat i szalotką.
Powtarzamy kolejną warstwę na samej górze sałatki nakładamy jeszcze łyżkę humusu i dekorujemy pomidorkami .
Smacznego!
W wersji wegańskiej pomiń dodawanie polędwiczki. Zwiększ ilość hummusu.