Wyszukaj na stronie:

Grillowane warzywa z hummusem z wędzoną papryką

27 Września 2021
Grillowane warzywa z hummusem z wędzoną papryką
15 minut
łatwe
Przekąska
3 osoby

Pyszna przekąska lub dodatek do dania obiadowego.

Składniki

Hummus z wędzoną papryką 1 słoiczek

Papryka 1 szt

Cukinia zielona mała 1 szt

Cukinia żółta mała 1 szt

Marchewka 2 szt

Cebula czerwona mała 2 szt

Olej

Zioła prowansalskie ½ łyżeczki

Bazylia ½ łyżeczki

Oregano ½ łyżeczki

Sól gruba

Sposób przygotowania

Warzywa oczyszczamy i kroimy w słupki, przekładamy do naczynia żaroodpornego, solimy dodajemy zioła i polewamy olejem, dokładnie mieszamy.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni i pieczemy około 10 min.

Humus przekładamy do miseczki, warzywa zanurzamy w humusie.


Smacznego!

Wskazówki

Przygotuj lunchbox z pieczonymi warzywami. Przed zapakowaniem do pudełka poczekaj aż warzywa ostygną.

Grillowane warzywa z hummusem z wędzoną papryką
Grillowane warzywa z hummusem z wędzoną papryką
Grillowane warzywa z hummusem z wędzoną papryką

Najnowsze przepisy

Jabłka w cieście z syropem z rokitnika i hibiskusa
Jabłka w cieście z syropem z rokitnika i hibiskusa
27 Września , 2021
Sernik świąteczny
Sernik świąteczny
27 Września , 2021
Herbata świąteczna
Herbata świąteczna
27 Września , 2021

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies