Data: 27 września 2021
Grillowane warzywa z hummusem z wędzoną papryką
Data: 27 września 2021
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Pyszna przekąska lub dodatek do dania obiadowego.

15 minut
łatwe
Przekąska
3 osoby

Pyszna przekąska lub dodatek do dania obiadowego.

Składniki

Hummus z wędzoną papryką 1 słoiczek

Papryka 1 szt

Cukinia zielona mała 1 szt

Cukinia żółta mała 1 szt

Marchewka 2 szt

Cebula czerwona mała 2 szt

Olej

Zioła prowansalskie ½ łyżeczki

Bazylia ½ łyżeczki

Oregano ½ łyżeczki

Sól gruba

Sposób przygotowania

Warzywa oczyszczamy i kroimy w słupki, przekładamy do naczynia żaroodpornego, solimy dodajemy zioła i polewamy olejem, dokładnie mieszamy.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni i pieczemy około 10 min.

Humus przekładamy do miseczki, warzywa zanurzamy w humusie.


Smacznego!

Wskazówki

Przygotuj lunchbox z pieczonymi warzywami. Przed zapakowaniem do pudełka poczekaj aż warzywa ostygną.

Loading...