Pyszna przekąska lub dodatek do dania obiadowego.
Hummus z wędzoną papryką 1 słoiczek Papryka 1 szt Cukinia zielona mała 1 szt Cukinia żółta mała 1 szt Marchewka 2 szt Cebula czerwona mała 2 szt Olej Zioła prowansalskie ½ łyżeczki Bazylia ½ łyżeczki Oregano ½ łyżeczki Sól gruba |
Warzywa oczyszczamy i kroimy w słupki, przekładamy do naczynia żaroodpornego, solimy dodajemy zioła i polewamy olejem, dokładnie mieszamy.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni i pieczemy około 10 min.
Humus przekładamy do miseczki, warzywa zanurzamy w humusie.
Smacznego!
Przygotuj lunchbox z pieczonymi warzywami. Przed zapakowaniem do pudełka poczekaj aż warzywa ostygną.