Data: 28 października 2021
Makaron z tofu pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem
Data: 28 października 2021
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Prosty, szybki i pyszny wegański obiad.

20 minut
Łatwe
Obiad
2 osoby

Prosty, szybki i pyszny wegański obiad.

Składniki

Makaron spaghetti 200g

Cebula szalotka 1 szt

Czosnek 1  ząbek

Szpinak świeży 200g

Olej do smażenia

Parę oliwek pokrojonych w plastry

Pomidorki koktajlowe 100g

Sól i pieprz do smaku

Toffeta - tofu w zalewie z przyprawami

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek drobno siekamy, szklimy na patelni z łyżką oleju następnie dodajemy szpinak i chwilę smażymy.

Dodajemy toffetę razem z sosem i przyprawami ze słoika.

Na koniec dodajemy pomidorki koktajlowe i makaron przygotowany według instrukcji na opakowaniu mieszamy.

Przyprawiamy do smaku i przekładamy na talerz.

Smacznego!

Wskazówki

TO danie możesz przygotować z dowolnym makaronem, wybierz swój ulubiony.

Loading...