Wyszukaj na stronie:

Makaron z tofu pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem

28 Października 2021
Makaron z tofu pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem
20 minut
Łatwe
Obiad
2 osoby

Prosty, szybki i pyszny wegański obiad.

Składniki

Makaron spaghetti 200g

Cebula szalotka 1 szt

Czosnek 1  ząbek

Szpinak świeży 200g

Olej do smażenia

Parę oliwek pokrojonych w plastry

Pomidorki koktajlowe 100g

Sól i pieprz do smaku

Toffeta - tofu w zalewie z przyprawami

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek drobno siekamy, szklimy na patelni z łyżką oleju następnie dodajemy szpinak i chwilę smażymy.

Dodajemy toffetę razem z sosem i przyprawami ze słoika.

Na koniec dodajemy pomidorki koktajlowe i makaron przygotowany według instrukcji na opakowaniu mieszamy.

Przyprawiamy do smaku i przekładamy na talerz.

Smacznego!

Wskazówki

TO danie możesz przygotować z dowolnym makaronem, wybierz swój ulubiony.

Makaron z tofu pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem
Makaron z tofu pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem
Makaron z tofu pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem

Najnowsze przepisy

Brownie bananowe z malinami w syropie
Brownie bananowe z malinami w syropie
28 Października , 2021
Czekoladowy krem jaglany z malinami w syropie
Czekoladowy krem jaglany z malinami w syropie
28 Października , 2021
Tapioka z mango z jabłkiem
Tapioka z mango z jabłkiem
28 Października , 2021

Najnowsze aktualności

Regulamin konkursu pt.: Stwórz własny zestaw
Czytaj więcej
Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies